Bronzérmesek a Harcosok

Jászberény három amatőr jégkorongcsapata közül a Warriors április 13-án a jászberényi fedett jégpályán a bronzéremért vívott nagy csatát debreceni ellenfelével.

Jászberény „harcosai” azaz a Warriors hokicsapata már az előző szezonban pályázott a bronzéremre az Amatőr Hoki Liga I. osztályában. Az idei szezonban végre sikerült, ami igen sokáig váratott magára a jászberényi bronzmeccsen. Pedig Baranyi Ferenc vezető gólja után azt hittük, hogy sima lesz a győzelem. Viszont a vendégek nem így gondolták és még az első harmadban kiegyenlítettek. Sőt a hazai publikum sajnálatára a második harmadban a debreceniek kerültek előnybe, 1-2. Ettől fogva nagyobb sebességre kapcsoltak a Harcosok és rengeteg gólhelyzetet dolgoztak ki. Nagy nyomásukat egy kiállítás követte a cívisvárosiak oldalán, amit szinte egyből kihasznált a berényi gárda. Jerkó László a jobboldalról hatalmas lövést eresztett meg, ami utat talált az egyébként remekül védő Kubanek kapujában, 2-2. A harmadik etapban is nagy volt a küzdelem, de sokáig nem bírt egymással a két alakulat, így már a hosszabbítás lógott a levegőben. Ám 19 másodperccel a vége előtt Jerkó lövése kipattant, Guba Martin pedig jókor volt jó helyen és bekotorta a hálóba a korongot. Ezzel bronzéremhez juttatva csapatát.

Warriors Jászberény-DJKSE Debrecen 3-2

– Nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban kilátogattak a mérkőzésre, és mint 7. játékos hozzásegítettek bennünket a bronzérem megszerzéséhez. – mondta boldogan a mérkőzés után Baranyi Ferenc. Természetesen nagyon boldog volt Guba Martin is a győztes gól szerzője, akit egyben a bajnokság legjobb játékosának is választottak.

– Óriási élmény volt számomra ilyen közönség előtt játszani, nagyon hálásak vagyunk nekik. Valamint köszönöm a csapattársaimnak is, hogy az egész szezonban elősegítették eredményes játékomat. – nyilatkozta széles mosollyal Guba Martin.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?