Kitüntetés a Szociális Munka Napja alkalmából

Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Magyar Egészségügyi Kamara 2017-ben Vargáné Deme Katalint, a Szent Klára Idősek Otthona vezetőjét részesítette kitüntetésben.

A MESZK Országos Szervezete és a Szociális Szakmai Tagozat a Szociális Munka Napja alkalmából szervezte meg II. Országos Konferenciáját a közelmúltban. Vargáné Deme Katalin a rendezvény keretein belül vehette át az elismerést Budapesten Czibere Károly szociális államtitkártól és Balogh Zoltántól, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökétől.

Kossuth Zsuzsanna, az 1848-49- es szabadságharc tábori főápolója volt. Sátoraljaújhelyen született 1817. február 19-én, elhunyt New Yorkban 1854. június 29-én. Kossuth Zsuzsanna, Kossuth Lajos legfiatalabb húga volt. A legelső katonakórházakat ő szervezte meg. 1849-ben elsőnek hívta fel a sebesült katonák ápolásának kötelességére a civilizált világ figyelmét. Az Amerikai Egyesült Államokban még életében nagy tisztelet övezte. Kossuth Zsuzsanna munkássága eredményeként három hónap alatt 172 tábori kórház létesült, ahol korszerű módszereket alkalmaztak.

Vargáné Deme Katalin kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk, további munkájához sok sikert kívánunk!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?