Újabb korszerűsítés a Lehelben

A 250 éves Lehel Vezér Gimnázium a Jászberényi Tankerületi Központtal együtt egy jelentős, közel 142 millió forintos pályázatot nyert el.

A Szatmári Rendezvényházban tartották a projektnyitó rendezvényt. A rövid iskolai műsor után Antics István, a gimnázium igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy az iskola ismerős, sárga épületét 1888-ban építették neoklasszicista stílusban, az akkori idők legmodernebb technológiájával, ám az idő múlása miatt a fejlesztések, a modernizáció elkerülhetetlen.

Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a pályázat megírásában részt vett, és eredményes megvalósítást kívánt intézményének. A beszédek sorát Pócs János országgyűlési képviselő folytatta, aki örömét fejezte ki, hogy a patinás iskola, és még jó néhány jászsági iskola is újabb fejlesztések elé néz. Szabó Tamás polgármester csatlakozott az előtte szólóhoz. Kifejtette, hogy a város önkormányzata mindig is a szívén viselte intézményei sorsát, és azokat fejlesztette. Most ez a korábban elkezdett munka újabb komoly lépéssel halad tovább. A beszédek sorát Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató zárta, aki részletesen bemutatta a projekt elemeit, a villamoshálózat korszerűsítését, a világítási rendszer modernizációját, és a jelentős eszközbeszerzéseket. A projektnyitó kötetlen beszélgetéssel zárult ezen az emlékezetes október 26-ai. A pályázat az EFOP 4.1.3. „Negyedszázadnyi megújulás” címet viseli.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?