Pécsett is elvérzett a kosárlabdacsapat

Egy korábbról elmaradt mérkőzést pótolt kosárlabdacsapatunk, mégpedig Pécsett. Sajnos a dunántúli utazás nem járt sikerrel.

Kicsit „langyosan” kezdődött a találkozó. Majd két perc után Rakics törte meg a „gólcsendet”, két büntetővel, majd fej-fej mellett, haladt a két gárda 9-9-ig. Ám innentől kezdve ritmust váltott a Pécs és egy 8-0-s rohammal gyorsan tíz fölé kúsztak, majd 24-13-nál kezdődött az első szünet. A 2. etapot ismét pontszerzéssel nyitották a mieink, ezúttal Nelson triplája ült, majd Wallace percei után visszajöttek hategységnyi távolságra. Hiába hullott be Nelson 2. hárompontosa, állandósult a „tíz közte” állás, a szünetben viszont már,47-35 állt az eredményjelző táblán.

Úgy tűnik a negyedórás szünet nem tett jót a berényi gárdának, hiszen közel 3 percig nem találtak fogást a házigazdán, miközben ők 7-0-val léptek nagyobb távolságra. Ebben valószínű az is közrejátszott, hogy a berényi alakulat centerét Sejficset vitatható bírói ítélet után – két technikai hiba miatt – végleg kiállították. Később még tovább növelték előnyüket a hazaiak (57-38). Hiába Cseh duplája és Wallace trojkája, harminc perc után, 21 találatnyi pécsi előny azt jelezte, hogy a meccs eldőlt, csak a különbség kérdése maradt a befejező negyedre.Becsületére legyen mondva a fiúknak, hogy még ilyen különbség tudatában sem adták fel. Molnár nyitott egy 3 pontossal, majd nagy hajrával, kettő perccel a vége előtt Wallace góljai, és Rakics triplája után már 79-72 állt a táblán. Tovább ugyan nem sikerült kozmetikázni a végső eredményt, de Wallace duplájával 29-17-re megnyerték a mieink a záróetapot de a csatát elveszítették.

Pécsi VSK-VEOLIA – JP Auto-Jászberényi KSE 87-78

JKSE: Nelson 8/6, Rakics 13/9, Wallace 20/6, Lucsics 8, Sejfic 6. Csere: Kerpel-Fronius 4, Cseh 14/3, Molnár 5/3.

Ismét remekül játszott Wallace, aki mindössze 4 percet pihent és 20 pontot szerzett, de ezúttal ez is kevés volt. Folytatás december 9-én szombaton, amikor a Paks lesz a vendég Jászberényben.

Sajnos a kiállítás miatt Sejfics, a kispadról szurkolhat társainak.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?