A nyerő kép

Jászberény másKÉPp címmel szeptemberben fotópályázatot hirdettünk Facebook oldalunkon, melyet Kármán Istvánné 185 kedveléssel nyert meg. A nyereménye egy Huawei T3 7 Wifi GRA típusú tablet, amit október 16-án szerkesztőségünkben vett át. Interjúnkban a fotózás szeretetéről, a versenyen szerzett tapasztalatairól kérdeztük.

Mióta fényképez?
Tíz éves korom óta ez a hobbim, sőt mondhatom, hogy vizuálisan gondolkodom. Eleinte a természetet, osztálykirándulásokat örökítettem meg, aztán a rokonságban is felkértek több esküvő fotózására. A gyermekeimet születésüktől fogva rengeteget fényképeztem. A fiamat egyéves koráig folyamatosan megörökítettem, amit sok fényképalbum őriz, ezeket igyekszem digitalizálni.

Milyen fényképezőgépet használ?
Fotóztam Zenittel, Canonnal, az utóbbit nagyon szerettem, de sajnos tönkrement. A nyertes kép pedig egy Fuji márkájú digitális fényképezőgéppel készült.

Milyen tapasztalatokat szerzett a verseny során?
Őszintén szólva meglepődtem, hogy sok számomra ismeretlen felhasználó kedvelte a képemet. A barátaim, ismerőseim végig szurkoltak és végül a szavazók támogatásával nyertem, amit ezúton is köszönök nekik!

Kellett ösztönözni ismerőseit a lájkolásra?
Nem kifejezetten. Sok ismerősöm van, hiszen női szabóként dolgoztam 23 éven át az akkori tanítóképzőben, rengeteg emberrel találkoztam, akikkel a mai napig jó kapcsolatban vagyok. Főként az ismeretségi körömnek köszönhetem, hogy sokan szavaztak, gratuláltak, és dicsérték a képet, ami nagyon jól esett.

Fentebb említette, hogy jelenleg digitalizálja a filmre készült fotókat. Otthonosan mozog a számítógépes világban, vagy a tablet újdonság lesz?
Még nem volt tabletem, de nagyon örülök neki, és kíváncsian várom, hogy kipróbáljam.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?