Eperjesi Nándorra emlékeztek

Sajnos már harmadik éve, hogy Eperjesi Nándor a JSE Kondor ITF Taekwon-do szakosztály egykori vezetője nem lehet közöttünk. Emléke azonban továbbra is örökre megmarad főleg a taekwon-dosok nagy családjában, hiszen minden évben Emlékversennyel tisztelegnek egykori mesterük előtt. A 9. Lehel Vezér Nemzetközi Taekwon-do Kupát, október 21-én rendezték Jászberényben.

Az Emlékverseny szokásos módon a résztvevők bevonulásával vette kezdetét, akiket Nagy András Jászberény Önkormányzat Humán Erőforrás Bizottságának elnöke köszöntött. Miután a szövetség első embere Czeba Mihály is szólt a résztvevőkhöz, a Jászberényi SE elnöke dr. Bördös Lajos, – a szoros barátság erősítésének jegyében -, ajándékokat nyújtott át a vendégek klubvezetőinek. A hazai klubokon kívül hat (Csehország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Bosznia Hercegovina) nemzet sportolói látogattak el a Jászság fővárosába. Mint azt a rendező Jászberényi SE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály vezetője Soós László elmondta, nem volt nehéz a külföldi klubokat sem Jászberénybe invitálni, hiszen már Eperjesi Nándor nagyon jó kapcsolatot épített ki velük és ez halála után is megmaradt.

A jászberényi klub tagjai nem okoztak csalódást a hazai tábornak társaival, hiszen 10 arany, 10 ezüst és 9 bronzérmet gyűjtöttek be. Sőt a csapatversenyben is bronzérem lett a jutalmuk a JSE harcművészeinek. Saját kategóriájukban a legfényesebb érmet: Száraz Gergő (3), Bábosik Boglákra (2), Banka Csaba (2), Klein Gergő, Tűzkő Olivér és Filep Márk kapta. Ezüstöt: Balajti Ádám (2), Tűzkő Olivér (2), Klein Gergő (2), Sárközi János, Bordás Arnold, Török Karola és Bábosik Boglárka, míg a bronzérmet: Száraz Gergő (2), Sárközi János, Klein Gergő, Bordás Arnold, Molnár Nikolett, Filep Márk, Tűzkő Olivér és Banka Csaba érdemelte ki.

Ács Tibor
Latest posts by Ács Tibor (see all)

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?