Egy lépés a bronz felé

Jászberény női röplabda csapata Nyíregyházán április 16-án vasárnap, az esti röplabda mérkőzés után ünnepelhetett húsvét kapcsán, de akkor nagyon önfeledten, hiszen megnyerték az egyik fél harmadik sikeréig tartó „bronzcsata” első párharcát. 

A húsvét vasárnapi találkozón egyértelműen összepontosítottabban játszottak „lányaink”, mint a nyíregyháziak. Tanultak az előző mérkőzések hibáiból, és az első szett megnyerése után sem engedték át a kezdeményezést a vendéglátóknak. Natasa Slipcevic – szokásához híven – nagy bombákat eresztett meg a túloldalra, de a többi lány is mind tette a dolgát, aminek 2-0-s vezetés lett az eredménye.  A második játszma megnyerését követő szokásos háromperces pihenő sokkal hosszabb lett – a sportcsarnok világításának rakoncátlansága miatt –, de ez sem zavarta meg Ivana Gardovicékat. Újra melegítettek és ott folytatták a harmadik szettet is, ahol az előzőt abbahagyták. Természetesen a vendéglátók is megpróbáltak mindent. Volt mikor hat pontos hátrányt dolgoztak le, majd ismét ők futhattak az eredmény után, de beérni nem tudták Pintér Andreáékat.

Fatum Nyíregyháza – Jászberényi RK 0-3 (-22, -23, -22)

Mint a szettarányokból is látható, szoros meccsen nyerte a bronzéremért zajló első összecsapást Nyíregyházán városunk női röplabda csapata. A második mérkőzést lapzártánk után, április 19-én este játsszák Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?