Átszakadt a csönd gátja

A Jászberényi RK vezetősége rendkívüli közgyűlést hívott össze február 16-ra. Napirendi pontok: az elnökség 5 főre való kibővítése, valamint az elnökség visszahívása, új elnök és elnökségi tagok jelölése, azok megválasztása.

Miután a közgyűlés megszavazta a két napirendi pontot, Molnár László, a JRK elnöke magyarázatot kért a tagságtól, hogy mi indokolta visszahívásukat. A felkérést néma csend követte, ami nem volt szabályellenes, hiszen indoklás nélkül is lehet szavazni.

Látva a tartózkodást, Szabó Tamás polgármester is szót kért. Elmondta, hogy azért érkezett a nyílt közgyűlésre, hogy elősegítse olyan megoldás létrehozását, ami mindenki számára elfogadható, hiszen városi érdek is a röplabda klub jó működése. Látszólag az ő szavai sem aktivizálták a tagságot, így elköszönt az ülésről. Jelenléte mégis inspiráló lehetett, mert távozása után áttört a gát, volt, aki az utánpótlás hiányosságára hivatkozott, majd kiderült, hogy az őszi edzőváltás követően kialakult egyre feszültebb légkör az igazi indok.

Ennek felszínre kerülésével már mindkét fél higgadt keretek közt fejtette ki véleményét, és ennek lezárásaként kompromisszum született. Titkos szavazással továbbra is megerősítették elnöki tisztségében Molnár Lászlót, a kibővített elnökségbe pedig Szigediné László Ritát, Lukács Ákost, Oszvald Nándort és Szántai Tibort választották.

Ez a jó megoldásnak látszó döntés bizonyára serkentő hatással volt a női csapatra is, ugyanis másnap remek játékkal rukkoltak ki.

A hétvégi kettős forduló jegyében, február 17-én, pénteken az Újpestet fogadták, akiktől kikaptak az ősszel otthonukban, így mindenképpen a visszavágás reménye fűtötte őket. Ez már az első szettben meglátszott. Végig a JRK dominált és 1-0-s vezetésükkel jelezték, hogy ez nem a budapestihez hasonló mérkőzés lesz. A 2. etap ugyan szorosabbra sikeredett, de ezt is behúzták a lányok. Ezt követően 2-1-re szépítettek a vendégek, de a 4. szettben már semmit nem bíztak a véletlenre Takács Bernadették és magabiztos játékkal megnyerték ezt a játszmát is és egyben a mérkőzést: Jászberényi RK – UTE 3-1.

Nem sokat pihenhettek a csapat játékosai, mert két napra rá, február 19-én vasárnap este az MTK vendégeként léptek pályára a fővárosban. A mérkőzés igen izgalmas, fordulatos körülmények között zajlott. Az első játszmát lányaink nyerték, majd 2-1-re fordított az MTK, de a következő már ismét a mieinké volt. A meccset eldöntő ötödik szettet óriási csatában Pintér Andreáék nyerték, így nagyon fontos győzelmet könyvelhettek el.
MTK Budapest – Jászberényi RK 2-3.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?