Rangadót veszített a JRK

A Fatum-Nyíregyháza elleni visszavágásra készülődött január 27-én, pénteken este a jászberényi női röplabda csapat, hiszen az első körben vereséget szenvedtek. Másrészt ha a legjobb négy között szeretnének végezni, a rangadókat meg kell nyerniük, főleg hazai pályán.

Ennek szellemében indult a meccs. Gyorsan 5-1-re vezetett a JRK és továbbra is ők domináltak. Majd később már 20-11 állt az eredményjelzőn, majd 25-15-re abszolválták az első szettet. A második is 2-0-s vezetésünkkel indult, de gyorsan fordítottak a vendégek és innentől kezdve végig az ő akaratuk érvényesült, ami végül is 25-19-es szetteredményt és 1-1-es állást hozott. A harmadik játszmát nagy lendülettel kezdték lányaink és 20-15-nél azt gondoltuk, hogy lélektanilag is fontos előnnyel cserélhetnek térfelet. Ám a végjáték a Fatumé lett és ők fordulhattak 2-1-es vezetéssel. A negyedik játszmában próbálkoztak még Ivana Gardovicsék, ám a nyírségiek magabiztos játékkal ezt a szettet is behúzták 25-19-re és ők nyerték a rangadót.

Jászberényi RK – Fatum Nyíregyháza 1-3

JRK: Bleicher R., Pintér, Gardovics, Szlijepcevics, Borsos, Takács B. Csere: Ivkovics (liberó), Bleicher N., Fábián, Halla, Harmath, Lékó.

Természetesen e vereséggel sincs minden elveszve, az 5. helyet még így is meg lehet csípni, legfeljebb a rájátszásban a 4. helyezett otthonában kezdik a csatát. De ehhez a „kötelező” meccsek mellett február 17-én okvetlenül le kell győzni az UTE együttesét hazai pályán.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?