Új elnök a JSE élén

Jászberény legrégibb és egyben legnagyobb sportszervezete, a Jászberényi Sport Egyesület rendkívüli küldött gyűlést tartott január 6-án. Az összejövetel egyetlen napirendi pontja, az új elnök és néhány elnökségi tag megválasztása volt.

Pomázi Gábor a JSE korábbi elnöke 2016 nyár végén lemondott, így az elnöki funkciót ideiglenesen Szőllősi Károly elnökhelyettes látta el. Közben az alapszabály előírásainak megfelelően Kovács Tibor vezetésével felállították a jelölő bizottságot. Január 6-án pedig az egyesület küldöttgyűlésén megválasztották elnöknek dr. Bördös Lajost, valamint a JSE elnökségébe és felügyelő bizottságába – a megüresedett helyekre – az új tagokat. A JSE elnökségét Győri-Karádi Réka, Eszes Kornél, Palotai Csilla, Szőllősi Károly, valamint az újonnan választott Czigány Zoltán és Darázs István alkotják. A felügyelő bizottság munkáját pedig, Földházi Ferenc és Remete Krisztina mellett a küldöttgyűlésen megválasztott Klein Ferenc végzi. Az összejövetelen jelen volt dr. Gottdiener Lajos jegyző mellett Szabó Tamás polgármester is, aki támogatásáról biztosította az új vezetést.

Dr. Bördös Lajos a JSE újonnan megválasztott elnöke Hajdú-Bihar megyében született 1950-ben. Debrecenben végezte középiskolai tanulmányait, az Orvostudományi Egyetemen diplomázott, majd Nyíregyházán a megyei kórházban szakvizsgázott. Később Miskolcon és Salgótarjánban dolgozott, Jászberénybe 18 évvel ezelőtt érkezett és nyugállományba vonulásáig a nőgyógyászat osztályvezető főorvosa volt.

–Gyerekkorom óta futballozom, először a faluban ahol éltünk, majd később a nyíregyházi kórházban szerveztem futballcsapatokat, amelyeket kollégáim és más kórházi fizikai dolgozók alkottak. Egyébként még ma is, hetente futballozunk a barátaimmal. Meggyőződésem, hogy a sport az élet fontos része, mindenkinek ezt kellene valamilyen szinten művelni. Persze az egészséghez hozzátartozik a genetika is, de ha valaki egészségesen akar élni, mindenképpen jó, ha sportol is. – mondta el dr. Bördös Lajos.

Véleménye szerint az élet minden területén, így az általa vezetet egyesületnél is legfontosabb a rend. Így az első időszakban át fogják tekinteni, hogy milyen szabályok és rendszer szerint működtek eddig, és amennyiben szükséges, akkor korrigálják azt.

–Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez a sportegyesület megfelelő anyagi javakkal rendelkezzen és főleg eredményesen működjön. Nagy gondot fogunk fordítani az utánpótlás nevelésre, szeretnénk minél több fiatalt „bevonzani” valamelyik szakosztályunkba, hogy életük legyen a sport. Ezért nagyon fontos, hogy azok a „szenvedélyek” – italozás, drogozás és cigarettázás –, amelyek károsan befolyásolják a sportot, hátráltatják a jó eredmények elérését, ne legyenek jelen egyáltalán az általam vezetett egyesületben. Ez azért is nagyon fontos, mert az itt sportolók példát tudjanak mutatni, hogy egészségesek és haladnak előre az életben. Feladatomat az elnökségben lévő szakemberekkel,valamint a szakosztályvezetőkkel tudom csak hatékonyan végezni Velük egyetértésben, az ő segítségükkel szeretnék dolgozni.”- fejezte be gondolatait a JSE új elnöke.

Dr. Bördös Lajos az elmúlt évek során megszerette Jászberényt, jól érzi magát városunkban és sokáig szeretne még itt tevékenykedni. Remélhetőleg vezetésével a JSE-ben sportolók sok-sok szép eredménnyel öregbítik majd Jászberény hírnevét az elkövetkezendő években is.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?