JÁSZ VIADAL másodszor

Immár 2. alakalommal rendezte – JÁSZ VIADAL névvel fémjelzett – Nyílt Sport Ju-Jitsu Versenyét a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség és a Jászsági Harcművészeti Akadémia a Bercsényi úti játékcsarnokban.

A 2015-ben, első ízben rendezett JÁSZ VIADAL nagy érdeklődés mellett zajlott városunkban, így a folytatás mellett döntöttek a szervezők. Törekvésük nem volt hiába való, hiszen az előző évihez képest 20%-al jelezték többen részvételüket, így 200 körüli volt a versenyre benevezett sportolók száma. 

 -„Annyiban más a többi hasonló eseménytől, hogy mint a nevében is benne van, viadal jellegű, azaz kifejezetten küzdelmi versenyszámokra van kiélezve sportrendezvényünk. A ju-jitsu egy összetett komplex harcművészeti ág. Ebben megtalálhatók az ütések, rúgások, dobások, feszítések, fojtások teljes tárháza. Így egyedülállóvá teszi a ju-jitsut, mint budo sportot. Nagy öröm számunkra, hogy társaságunkat felvették a nemzetközi szövetségbe, ami azt jelenti, hogy az ő szabályrendszerüket is meg kell honosítanunk. E mellett a Magyar Olimpiai Bizottság által is elismert Szakszövetség lettünk, ami előrevetítheti szereplésünket a későbbi olimpiákon, hiszen műsoron van, hogy a közeljövőben olimpiai sportággá válhat a ju-jitsu.” – mondta el a főrendező, Dr. Gulyás Richárd a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség elnöke.

A viadalon független, nyílt rendszerű sport ju-jitsu verseny zajlott, aholtouch contact (kesztyűs küzdelem, érintéses ütés-rúgás, és teljes földharc), semi contact (kesztyűs küzdelem, félerejű ütés-rúgás, és teljes földharc), full contact (kesztyűs küzdelem, teljes erejű ütés-rúgás és teljes földharc) küzdelmekben, valamint gi földharc, és no gi földharcban mérhették össze tudásukat a versenyzők. 

A Garamvölgyi Mihály (3.Dan) és Dr. Gulyás Richárd (3.Dan) által felkészített Jászsági Harcművészeti Akadémia versenyzői igen eredményesen szerepeltek, hiszen 7 arany, 3 ezüst és 2 db bronzérmet szereztek, csapatversenyben pedig az első helyen végeztek.

Részletes eredmények:

Gi földharc, I. hely: Bakos Laura, Faragó Richárd, Tóth Bettina, Tóth Panna Petra és Vas Pál. II. hely: Finta Gergő. III. hely: Bathó Bálint és Finta Györgyi Eperke.

No Gi földharc, I. hely: Tóth Panna Petra, II. hely: Tóth Bettina.


Ju Jutsu "C" küzdelem, I. hely: Szücs Viktor és II. hely: Király Sándor