Dabas volt a jobb

Jászberény amerikai focicsapata a Wolverines, lejátszotta a hétvégén idei 2. mérkőzését. Tatárszentgyörgyön vendégszerepeltek, ahol a veretlen Dabas Sparks együttesével mérkőztek meg.

A tét mindkét csapat számára nagy volt, hiszen az eddig veretlen Dabas szinte biztos a rájátszás tagja egy újabb győzelemmel, a vendég Rozsomákoknak pedig el kellett kezdeni a felzárkózást, ha nem akarnak eltávolodni a rájátszást érő első 6 hely valamelyikétől.

A hétvégi mérkőzésről az együttes vezetője Balogh Kornél az alábbiakat nyilatkozta:

-„Létszámunk sajnos szűkös volt, 22-en (kétszer ennyi az ideális) vágtunk neki az útnak, de félni való nélkül érkeztünk meg. Az első meccsünkhöz képest több poszton is változtatásokra voltunk kényszerülve a hiányzók miatt. A támadó alakulatban például három hely maradt az előző felálláskori tizenegyből, ami nem feltétlen jelentett jót számunkra. A mérkőzés jól indult, védekező csapatrészünk két elcsípett labdát is jegyzett, de a támadó sorunk az ellenfél végzónája elé küzdve magát nem tudott pontokat szerezni. Ez a hazaiaknak adott erőt, olyannyira, hogy az első félidőben teljesen átvették a játék irányítását és sorra termelték a pontokat. 36-0-ás állásnál másfél perccel a félidő vége előtt beindult a mercy rule (futó óra). Ez azt jelentette, hogy őrült versenyfutásba kellett kezdenünk az játékidővel szemben is. A második játékrészben már kiegyenlített volt a játék képe, oda-vissza mentek a támadások, így egy hazai és két vendég TD került még az eredményjelzőre. A jászberényi védelem az első meccshez hasonlóan több labdát is szerzett ellenfelétől, de ugyanennyi elvesztett labdánk is lett a meccs végére.”


Dabas Sparks – Jászberény Wolverines 42-14

amarikai 1-jo.jpg


Wolverines pontszerzői: Kádár Gergő 2 TD (61 yardos elkapás, 12 yardos futás) Magyar Balázs, 2 sikeres extra pont.
 

A következő mérkőzést hazai pályán játsszák a Rozsomákok, május 21-én 15 órai kezdettel, a hűtőgépgyári füves pályán a Debrecen Gladiators II. csapata ellen. A cél továbbra is a rájátszásba való jutás.