Gy. Riba János emlékkiállítás

A XX. században élő és alkotó jászsági festőművészek emlékének a megőrzése, ápolása különösen fontos helyen áll a Hamza múzeum, illetve a Szikra Galéria mindennapi munkájában.

Ez év júniusában két jelentős eseményt is üdvözölhet majd a művészetet pártolók széles köre, remélhetően nagy érdeklődéssel.
2016. június 28-a és július 19-e között a Szikra Galériában: Gy. Riba János emlékkiállítás, születésének 111. évfordulójára. Ebből az alkalomból újra megjelenik a Hamza múzeum „Gy. Riba János élete és festészete” című, 1998-ban megjelent könyvének második, bővített kiadása.

E kiadványban tovább szeretnénk bővíteni azoknak a körét, akik a művész (az első kötetben még nem feltüntetett) valamilyen festményével rendelkeznek. Kérjük, április 30-ig jelentkezzenek azok, akiknek Riba-alkotás van a birtokában! Írják meg a mű címét vagy témáját, az alkotás évét, méretét, technológiáját (olaj, tus, akvarell stb.), anyagát (vászon, papír, farost-lemez stb.).
A műről készült fényképmásolat a munkánkhoz nagy segítséget nyújtana. Ezek közül kiválogatnánk azokat a képeket is, melyek helyet kapnának a kiadványban, illetve beleegyezésük esetén bemutatásra kerülhetnének az emlékkiállításon.

Levélcímünk: Dr. Riba Magdolna, 1029, Budapest, Sasbérc u. 11.
E-mail: dr.riba.magdolna@gmail.com