Szakmák éjszakája

Volt eddig múzeumok, kutatók, ötvösök éjszakája, és most már szakmák éjszakája is lesz, április 15-én pénteken.

Az ötlet a szegedi iskola centrumból indult és olyan sikere lett, hogy az ország többi 43 centruma is egyszerre egy időben megrendezi ezen a pénteken 18 és 22 óra között a maga helyi éjszakáját. A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum többi tagintézményéhez hasonlóan Jászberényben a Klapka György Szakközépiskola és Szakiskola is várja a Kossuth Lajos út 59. szám alatti épületébe az érdeklődőket. Szakoktatók és diákok mutatják be 29 programjukat a tankonyhán, a tantermekben és szabadtéren egyaránt, igény szerint négyszer-ötször megismételve azokat.

A látogatók megismerkedhetnek a koktélok készítésével, szabadtéri sütéssel, a fodrászat rejtelmeivel, vagy épp a stilfűrészeléssel és a legmodernebb hegesztő szimulátor működésével.

A szervezők három korosztályra számítanak, hiszen a hetedik-nyolcadikosoknak éppúgy kínálnak élményeket és továbbtanulást, mint az érettségizetteknek, illetve a második szakma elsajátítására vállalkozó felnőtteknek.

A különböző szakmák szépségének bemutatásával reményeik szerint felkeltik a látogatók érdeklődését intézményük iránt. (http://szakmakejszakaja.hu)