Iskolába hívogató

Mint minden évben, idén is április hónapban kerül sor az általános iskolai beiratkozásokra. Nagy és felelősségteljes döntés ez minden családban, minden kisgyermek életében, hiszen a jövőjét nagyban meghatározó eseményről van szó.

Hetek, hónapok óta ismerkedhettek a leendő első osztályosok és szüleik az általános iskolával, illetve majdani tanítóikkal változatos foglalkozásokon, érdekes programokon keresztül. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek a mindennapi iskolai életbe, az ovisok az iskolapadba beülve kipróbálhatták memóriájukat, valamint sportjátékon mérhették össze ügyességüket.

Megkértük a Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola első osztályos tanulóit, rajzolják le, miért szeretnek iskolába járni, miért jó iskolásnak lenni. Kedvcsinálóként a nagycsoportos óvodásoknak íme egy rajz a legügyesebbek közül.

A nagyobbak – mivel ők már tudnak írni – megfogalmazták gondolataikat:
„Azért szeretek ebbe az iskolába járni, mert a tanár nénik, tanár bácsik nagyon kedvesek, segítőkészek. Ha nem értesz valamit, rögtön elmagyarázzák. Az osztályfőnököt nagyon szeretem kedvessége miatt.” (Morvai Mirjam 5.b)
„Azért szeretek ide járni, mert: vannak jó, segítőkész tanárok, kedves tanulók. Ezek mellett a csoportbontás miatt jobban élvezem az órát, mert versenyezhetek a többiekkel. Rajzszakkörre járok, mindig indulunk rajzversenyeken és néha szoktunk agyagozni is.

Nemcsak a jó órák, tanárok miatt jó ide járni, hanem, hogy többet tanuljunk és okosabbak legyünk.” (Csongár Csaba Csongor 5.b)
„Sok programot szerveznek az iskolában. Jó tanárok vannak, mindent jól elmagyaráznak. A csoportbontásnak köszönhetően gyorsabban haladunk.” (Madarasi Tétény 5.a )
„Azért jó ez az iskola, mert nagyon sok barátom van itt. Rengeteg sport- és tanulmányi versenyen vehetünk részt. A tanárok segítőkészek, humorosak. Azért szeretem ezt az iskolát, mert minden nap tanulhatom a matekot és az angolt.” (Vágó Csanád 5.a)

Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában a tanköteles korú gyermekek beírása

Április 14-én, csütörtökön 8 és 19 óra között és
Április 15-én, pénteken 8 és 19 óra között

a Dr. Szlovencsák Imre út 17. szám alatti épületben lesz.

Kérjük, a beiratkozáskor az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal:

  • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a gyermek lakcímkártyáját)
  • a gyermek TAJ kártyáját
  • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.