Győzelmek itthon és idegenben

Jászberény NB I-es női röplabda csapata a Testnevelési Egyetem együttesét fogadta soron következő bajnoki meccsén, a hétvégén. Kedden pedig Kaposvárra látogattak a lányok.

A női röplabda hozzáértői kötelező győzelemként várták a TFSE elleni női röplabdamérkőzést. Tudták ezt a berényi csapat játékosai is, és ennek szellemében kezdték a találkozót. Alaposan rá is ijesztettek a vendégekre, hiszen rögtön 8-3, kisvártatva pedig már 13-4 állt az eredményjelzőn, ami miatt időt is kért Németh Lajos, a TFSE vezetőedzője.

Ezt követően ugyan ideiglenesen öt pontra megközelítette ellenfelét a fővárosi együttes, a folytatás azonban ismét lehengerlő jászberényi játékot hozott, így fölényes hazai szett-győzelmmel zárt az első játszma. A második játszma elején főleg két légiósunk, Ivana Gardovic és Irena Mishonova leütései hozták lázba az amúgy sem csendes publikumot, merthogy ismét több pontos előnyre tettek szert a lányok. Ennek ellenére a vendégek megpróbáltak felzárkózni. Ez általában ötegységnyi különbségre sikeredett is, de a végén már 25-18 -al fordultak a 3. etapra.

A 2-0-s vezetés annak tudatában még nagyobb öröm a jászberényi sportbarátok számára, hogy Gregor Helga, Kovács Fatime és Bertók Bettina is bizalmat kapott Deme Gábor edzőtől. A lányok éltek a lehetőséggel, ugyanis a harmadik játszmában is a berényi csapat dominált, és magabiztos játékkal ismét játszmát és egyben magabiztos, három pontot érő diadalt vívott ki.

Jászberényi Röplabda Klub – TFSE 3-0

JRK: Borsos Lili, Irena Mishonova, Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Gregor Helga, Kovács Fatime, Bertók Bettina.
A Jászberényi Röplabda Klub tehát érvényesítette a papírformát, de nem pihenhettek sokáig. December 8-án, kedden már Kaposváron vendégszerepeltek ahol a várakozásnak megfelelően sima győzelmet arattak.

Kaposvár – Jászberényi RK 0-3

Folytatás 12-én, pénteken, Miskolcon a sereghajtó otthonában.