Esős volt az idei Szent Mihály nap

Szent Mihály napja hagyományosan kedves, meghitt népünnepélye városunknak. A szervezők most is kitettek magukért: gyermekprogramokkal, csikós bemutatóval, koncertekkel, látványos „tüzeskedéssel” készültek. Szeptember utolsó vasárnapján azonban eleinte úgy tűnt, hogy az eső a korlátlan úr.

Az idei Szent Mihály napi rendezvényünket sajnos az eredeti, ideális helyszínről, a Vásártérről az eső elmosta, így a Pájer Antal Művelődési Házban kellett megtartani a rendezvényt. A körülményekre való tekintettel le kellett mondani a merész csikós bemutatót, a fáklyás felvonulást sem lehetett megtartani, mert épp akkor is szemerkélt az eső. Egyébként az ugrálóvár, a trambulin, a játszóház, az arcfestés, a fellépők mind jelen voltak és a vállalkozó kedvű, bátor közönségnek tetszettek is.

Az esti máglyát a Művelődési Ház mögötti füves területen – igaz, hogy csak jelképesen, a tavalyinál kisebb méretben – állították föl és a tűzzsonglőrök bemutatója után, Nagypál Ágnes énekhangja kíséretében meg tudták gyújtani. A nap során nehéz dönteni a népszerűségről, de úgy tűnt, hogy a fiatalok által kedvelt SPOON együttes, a Dal 2015 négyes döntőjének résztvevője volt a legsikeresebb.