Sport a hétvégén

Bár kosarasaink, röplabdázóink és egy jégkorongcsapatunk is idegenben szerepelnek a hétvégén, a jászberényi sportbarátok így sem maradnak mérkőzés nélkül, hiszen a Warriors Jászberény jégkorongozói szombaton, a Tehetség SE NB II-es női futsalcsapata pedig vasárnap hazai környezetben fogadja ellenfelét.

 

Női röplabda NB I

Január 7-én, az év első bajnoki mérkőzésén a BVSC-Zugló csapatához utazott a Jászberény VT fiatal csapata. A találkozó a papírformának megfelelően zajlott, s a hazaiak alig egy óra alatt szerezték meg a 3 bajnoki pontot.

BVSC-Zugló – Jászberény Volleyball Team 3-0 (25:19, 25:14, 25:13)

Nem lesz könnyebb dolga a Deme-csapatnak január 14-én, szombaton sem, amikor a fővárosban a TFSE vár a mieinkre.

A bajnoki címért küzdő fővárosiak – egy pont hátránnyal a második helyen állnak a DVTK mögött – számára kötelező a győzelem a mieink ellen, akik kilenc mérkőzésükön eddig mindössze egyetlen játszmát tudtak megnyerni.

január 14. – szombat

16.00 óra: TFSE – Jászberény VT

 

Kosárlabda NB I/B piros csoport

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 16. fordulójában a JKSE csapata Pécsre látogat. A tabella hatodik helyén álló együttesük a második PVSK-VEOLIA vendégeként lép pályára. Ősszel, Jászberényben a pécsiek könnyű győzelmet arattak. Remélhetőleg most sokkal nehezebb dolga lesz majd a hazaiaknak, s nem kizárt a meglepetés sem. A mérkőzést az is érdekessé teszi, hogy a pécsiek új edzője az a Szrecsko Szekulovics, akit egykoron Jászberényben is nagyon sokan kedveltek.

január 14. – szombat

17.00 óra: PVSK-VEOLIA – JKSE

 

Jégkorong – Andersen Liga

Szombaton Győrben lépnek jégre a Lehel HC U21-es csapatának játékosai. Az ellenfél az az UNI Győr ETO HC lesz, amely az ősszel Jászberényben is győzni tudott 4-1-re. A győriek a tabellán fölülről a másodikok, míg a mieink alulról állnyak a második helyen, azaz utolsó előttiek. A vesztett pontokat tekintve viszont az UNI Győr ETO HC áll jobban, hiszen az első helyen álló DAB-ASP ugyan egy ponttal többet gyűjtött, mint a győriek, ám utóbbiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Igazán nagy bravúrnak számítana, ha a mieink pontot vagy pontokat tudnának szerezni ezen a találkozón a bajnokesélyes ellen.

január 14. szombat

21.00 óra: UNI Győr ETO HC – Lehel HC U21

 

Jégkorong OB IV

A Warriors Jászberény csapata január 14-én, szombaton a déli órákban fogadja a White Sharks Hockey Club együttesét. A hat forduló után 3. (4 győzelem, 2 vereség) jászberényi csapat ellenfele 4 győzelem mellett egy hosszabbításos győzelemmel, illetve vereséggel áll a tabella élén. Amennyiben a Warriors nyerné a találkozót, akkor pontszámban beérné ellenfelét.

Nagy csatára van kilátás a két gárda között, kell a szurkolás a mieinknek!

január 14. – szombat

12.15 óra: Warriors Jászberény – White Sharks Hockey Club

 

Női futsal NB II Keleti-csoport

A bajnokság 5. fordulójában az Újfehértói Sportklub lesz január 15-én, vasárnap délután a Tehetség SE lányainak ellenfele. A mieink eddigi négy találkozójukból hármat megnyertek, míg egy döntetlenül végződött. A megszerzett 10 ponttal a TSE együttese jelenleg első a 8 csapatos mezőnyben. A második helyen álló Gyulai Amazonok 9 pontot szereztek, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak  a mieinknél.

Az újfehértői gárda két győzelemmel és két vereséggel, hat megszerzett ponttal jelenleg az 5. helyen áll a csoportban. A két együttes a Női Futsal Magyar Kupa első fordulójában már összemérte erejét. Akkor, Jászberényben, lányaink ugyan 0-2-ről kiegyenlítettek, ám a találkozó hajrájában a továbbjutást jelentő gólt a vendégek szerezték meg. Most itt a lehetőség a visszavágásra.

január 15. – vasárnap

16.00 óra: Tehetség SE – Újfehértói Sportklub

JP Aréna

Sok sikert csapatainknak a hétvégi mérkőzésekhez! Hajrá Jászberény!

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?