A kronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos elérhetőségek

A koronavírus-járványra való tekintettel tájékoztatom Önöket arról, hogy egyes ügyekben mely elérhetőségeken tud segítséget nyújtani az Önkormányzat, illetve más szervek:

1. Amennyiben Ön házi karanténban lévő, vagy idős (70. életévét betöltött), otthonában huzamos ideig tartózkodó személy és a napi ellátásban (élelmiszervásárlás, gyógyszerkiváltás) van szüksége segítségre, Ön vagy hozzátartozója a következő intézményeket keresheti telefonon:

  • Család- és Gyermekjóléti Központ 06-57/406-911
  • Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény (munkaidőben) 06-57/411-253 vagy 06-20/410-8077

Az ellátás megszervezésében, az élelmiszer kiszállításában a Mezőőrség és önkéntesek is segítséget nyújtanak. Az önkéntesek minden esetben valamely intézmény dolgozójával érkeznek, aki igazolja ezen minőségét. Felhívjuk figyelmüket, hogy idegeneket a lakásukba ne engedjenek be, pénzt ne adjanak át nekik!

Kérem továbbá, hogy munkatársainkat csak indokolt esetben hívják, amikor a hozzátartozók vagy a lakóközösség nem tud segíteni az arra rászorulónak! Így nem veszik el a lehetőséget azon lakosok elől, akiknek az ellátását tényleg nem tudja megszervezni senki más, csak az Önkormányzat.

2. Amennyiben önkéntesnek szeretne jelentkezni, azt a következő e-mail címen teheti meg (a levélben név, lakcím, telefonszám, életkor megadásával): onkentes@jaszbereny.hu

Az e-mail címet a hivatal munkatársa kezeli, aki minden esetben küld visszajelzést a levél beérkezéséről és a további teendőkről. Kérjük, hogy csak akkor jelentkezzen, ha már elmúlt 18 éves, de a 60. életévét még nem töltötte be. Segítségüket előre is köszönjük!

3. Amennyiben koronavírus-megbetegedésre utaló tüneteket észlel magán vagy hozzátartozóján, hívja háziorvosát!

4. Amennyiben a házi karantén szabályaival kapcsolatos – indokolt – bejelentéssel kíván élni, hívja a Jászberényi Rendőrkapitányságot!

5. Amennyiben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egyéb kérdése van, és további információkat szeretne kapni:

  • hívja a következő zöld számok egyikét: 06-80/277-455 vagy 06-80/277-456
  • írjon a következő e-mail címre: koronavirus@bm.gov.hu
  • látogasson el a www.koronavirus.gov.hu weboldalra.

Végezetül kérem, hogy amennyiben megteheti – különösen, ha Ön idős vagy krónikus betegségben szenved –, MARADJON OTTHON!

A fentiekben nyújtott együttműködésüket nagyon köszönöm!

Budai Lóránt
Jászberény polgármestere

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?