Egy esős vasárnap kutyákkal

Két országos hírű kutyás rendezvénynek is otthont adott városunk a hétvégén. Bár az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a hangulat felhőtlen volt mind a két remek programon.

A mentőkutyák világnapját április 26-án ünnepeljük. A magyar mentőkutyás szervezeteknek tizenöt tagszervezete van országszerte. Az év minden napján 120 kiképzett kutya áll készenlétben, hogy segíthessen a bajbajutottakon. Nemcsak itthon segítenek, de az országhatárokon túl is bevetették már az állatokat: Törökországban, Indonéziában és Indiában is részt vettek a sérültek mentésében a kiválóan képzett magyar ebek. A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége vasárnap családi nappal ünnepelte a magyar mentőkutyázás harmincadik, jubileumi évfordulóját. Az ünnepelteket köszöntötte Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője és Szabó Tamás polgármester is, akik mindkét helyszínt felkeresték. A jászberényi kiképzőbázison megtartott rendezvényről az M1 televízió élő adásban tudósított. Az ünnepélyes ceremónia után sajnos a kedvezőtlen, esős idő miatt több program is elmaradt, de a megjelentek így is egy értékes napot tölthettek el a Borsóhalmi úti bázison.

***

A MEOESZ Jászberényi Önálló Jogú Szervezete szintén vasárnap az Electrolux sportpálya területén őrzővédő CAC kutyakiállítást rendezett. Közel negyven fajtából 188 négylábút neveztek a versenyre. A kiállítás legszebb kutyájának a román küllembíró egy négyéves leonbergi kant választott.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?