Rozsomák győzelem Diósdon

Az amerikaifutball-bajnokság Divízió II. osztályban, az idei első fordulóban hazai vereséggel kezdett a jászberényi csapat, így mindenképpen a javítás szándékával utaztak április 13-án Diósdra.

A berényi alakulat jól kezdte a meccset. Az első negyedben Tóth Zalán punt-ját inchekkel az end zone határa előtt kanalazta vissza a frissen visszatért Gulyás Dániel, amit remek védő munka után Herke Gábor váltott Safety-re, 0-2. A második negyedben jó támadó sorozatok után Sándor Dávid Márk irányító hosszú átadással találta meg a két védőt is lerázó Tóth Nándit a cél területén. Az extra pontot a fiatal Sárközi Ádám értékesítette, így már 0-9-re alakult az eredmény. A második játékrészben a berényi csapat az eredmény megtartására törekedett, továbbá az újoncok és a cserék beillesztése volt a céljuk. A berényi győzelemhez nem férhetett kétség. Diósd Saints – Jászberény Wolverines 0-9.

Az első forduló óta sem telt esemény nélkül a „holtidő”, hiszen jelentős változás történt a csapatvezetés frontján. Graham vezetőedzőtől elbúcsúztak a berényiek, az amerikai fiatalember Budapesten folytatja edzői tevékenységét. A támadó coordinatori feladatokkal Kádár Gergely lett megbízva, aki anno a BP Hurricanes csapatával lett junior bajnok. A támadófalat Pethő Ferenc készíti fel, aki Magyarország legjobb támadó játékosa címben is részesült aktív játékos korában. A védő coordinatori szerepre a nigeriai születésű, de tíz éve Magyarországon játszó Patrick Ogunji lett felkérve. Bugyi Máté a Linebackerek és védőfalakat tanítja. Mindezt keretbe foglalva az eddig General Manager pozícióban önkénteskedő Balogh Kornél vette át a vezetőedző és a Spec. Team coordinatori feladatokat.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?