Mindig akad elfoglaltság

Kilencvenedik születésnapot köszönteni gyűlt össze a rokonság a jásztelki kisvendéglőbe március 9-én, szombaton. Az ünnepelt Katona Ignác István volt, akinek e szép kort sikerült megélnie.

A gyülekező vendégek jókívánságait, gratulációit remek kedélyállapotban fogadta Ignác bácsi. Mozdulatai nem árulták el, hogy már életének kilencedik évtizedébe lépett.

Az idősek iránti tisztelet és hála jeléül, Jászberény Városi Önkormányzat nevében Szatmári Antalné alpolgármester asszony adta át egy virágcsokor kíséretében az ilyen alkalmakkor szokásos, a miniszterelnök által aláírt emléklapot.

Katona Ignác István eddigi életében nagyon sok mindennel foglalkozott, műszaki ember lévén az ehhez kapcsolódó tevékenységek, dolgok érdekelték a legjobban. Utoljára hibaelhárító volt. Átvészelte a világháborút, átélte az 56-os forradalom eseményeit, valaki mindig hozzásegítette ahhoz, hogy túlélje a veszélyes helyzeteket, amiben sokszor része volt. A forradalmat követően elhagyta az országot, és 26 éven át külföldön élt.

Az ünnepelt elmondta, fizikailag tűrhető állapotban van, a betegség azonban nem kerüli el, sokat kell vele foglalkoznia. Azzal viszont, hogy megérte a kilencvenedik életévét édesanyja nyomdokaiba lépet, aki 91 esztendeig élt. Hosszú életének titkát a szülőanyjától örökölt génekben rejtve kaphatta – úgy gondolja –, hiszen a többi családtagja már jóval korábban elhalt. Sajnos lányát és vejét is elvesztette autóbalesetben, egyetlen unokája pedig Magyarországtól távol él.

Mindennapjaiban mindig talál elfoglaltságot, amivel foglalkozhat és azzal másoknak is segíthet. Ehhez kívánunk neki sok erőt, egészséget és derűs életet!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?