Azért vannak a jó barátok…

A Tehetségért Alapítványunk jótékonysági bálját november 24-én rendeztük meg a Pájer Antal Művelődési Házban. Azért választottuk a bál mottójának Máté Péter egyik dalszövegének sorát, mert az iskolában a gyerekek, a pedagógusok, a szülők és a támogatók közösségei alakulnak ki, baráti kapcsolatok szövődnek. A bálunk alkalmat ad a régi és az új barátokkal való találkozásra.

Baráti kapcsolatoknak kell lenni a kuratóriumi tagok között is, akik összefognak és elindítanak egy olyan tervező munkát, amely közel 200 embert hoz össze és szórakoztat. Majd az iskola dolgozói és a szülői közösség is bekapcsolódik a szervezésbe, amit itt szeretnénk mindenkinek megköszönni. Különösen azt az évek hosszú során végzett háttérmunkát Rusvai Évának és Juhász Istvánnénak, akik a felajánlások és támogatások kezelésében segítettek. Az ezzel járó nem kevés munkát azért tartjuk mindannyian fontosnak, mert a jótékonysági bál az egyik legfőbb bevételi forrás az alapítvány tőkéjének emelésére. Ebből támogatjuk tanulóink házi, levelezős és egyéb tanulmányi versenyeit, a művészeti iskolai tandíj egy részét, a sportprogramokat, táborokat és díjazzuk legeredményesebb tanulóinkat.

A Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatósága és a kuratórium elnöke, Mihályiné Keresztesi Anett pezsgővel fogadta a vendégeket, akik a terembe lépve a meghívóról visszaköszönő dekorációt láthatták meg először, aminek megálmodói és kivitelezői Mihályi Zsuzsa a szülői munkaközösség elnöke és Vincze László kollégánk. A kuratórium elnökének köszöntője után az iskola igazgatója nyitotta meg a bált.

Egykori kuratóriumi elnökünk, Berente Éva hagyományteremtő ötlete volt a PályaMű díj. Ezt adományozzuk azoknak az iskolánkból induló tanulóinknak, akik az élet egyes területein szép sikereket értek el. Ezzel is szeretnénk példát mutatni a mostani tanuló ifjúságnak. Az idén a tudomány területén Ferencsik Viktória, a művészet területén Végert Ágnes, a sport területén Tajti Bence vehette át Vincze Lászlóné kerámiaalkotását. Az életpályájuk részletesen elolvasható iskolánk honlapján.(apatiami.hu)

Őket a mostani tehetségeink követték. A 3. és 4. osztály táncosainak szemet-lelket gyönyörködtető műsorához 2-3 év táncórája, Szabó Roland táncpedagógus munkája, tanítóik támogatása, Majtényi Ágnes kolléganőnk és Kalmárné Hajdu Anita szülő által készített csodálatos ruhák kellettek. Nagy taps volt a jutalmuk.

Ezután következett az a nagyon várt régi munkatársunk, akinek előadó művészi tehetségét már sokszor élvezhettük, Bíró-Sipos Karina. Elhallgattuk volna a népszerű dalokat egész este, ekkor azonban odahívta igazgatónkat a gitárjával és együtt elkezdték énekelni Máté Péter dalát. A nevelők köréjük sereglettek és együtt énekeltünk. Ott sokan éreztük azt, hogy nemcsak azokra a jó barátokra gondolunk, akik ott vannak velünk a teremben, hanem mindazokra is, akikkel valaha is összehozott minket ez az iskola és ez az alapítvány.

Az emelkedett hangulat után kezdődött a felhőtlen szórakozás. A finom vacsoráról, pogácsáról és a kedves felszolgálásról a „Fehér akác” Idősek otthona gondoskodott, amit Füle és Fia Kft. és a Jász Sütőház támogatott. Felhőtlen ízhatás volt az Ínyenc Cukrászda felajánlása a felhőcske süti. A zenét a Bombay Band biztosította. P.D. Photo kedves felajánlása volt, hogy a „mini-stúdióban” emlékképek készültek és a becsületkassza is az alapítványt támogatta. És még mennyien…Sok tombola fogyott, az éjféli húzásnál a szerencsések szép ajándékokkal gazdagodhattak. Ezután egészen hajnalig szórakozott a vendégsereg.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?