Rajtra kész a futballcsapat

Az újjáalakult futballcsapat a szurkolók legnagyobb örömére csak egy évet töltött a megyei III. osztályban ahol a 2. hely kiharcolásával magasabb osztályba léphetett.

A Nemzeti Bajnokságok után szép lassan megkezdődik a pontvadászat a megyei futballpályákon is, természetesen a megyei II. osztály csapatai is nemsokára bajnoki pontokért szállhatnak harcba, köztük most már Jászapáti együttese is ebben az osztályban szerepelhet.

– Megkezdtük a felkészülést a bajnokságra. Elmondhatom, hogy senki nem távozott a csapatból, viszont nagy örömünkre Urbán Ádám visszajött hozzánk Jánoshidáról, valamint Jászszentandrásról Kocka Viktor érkezett a felnőtt csapathoz. Mind a két játékos a védelmünket fogja majd erősíteni, amire nagy szükségünk lesz, hiszen ebben az osztályban sokkal képzettebb csapatok vannak, mint a harmadik vonalban. Még van időnk a kezdésig (aug. 18.) így edzőmeccset is játszunk még, de összességében rajtra készen vagyunk – mondta Tajti József, a felnőttek edzője.

A megyei vezetés kissé furcsán szabta meg az idei rajtot, hiszen a hivatalos első fordulót a 15. játéknap után (11.24.) játsszák majd le, így már az első mérkőzésen (ami a 2. forduló) a tavalyi ezüstérmes Szászberek vendégei lesznek Jászapáti focistái. Mindenképpen a tisztes helytállás reményében utaznak el, összességében pedig – ahogy azt ősszel is elmondták –, céljuk a biztos bent maradás. Az alábbiakban közreadjuk a megyei II. osztály sorsolását, hogy a futballkedvelők ismerjék a pontos menetrendet.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?