Gyermeknapi horgászverseny

Már 11. alkalom, hogy a Vasas Sport HSE gyermeknap alkalmából horgászversenyt rendez. Ezúttal az ifjú horgászok május 26-án adtak egymásnak randevút a Vasas Horgásztónál.

Mint azt Kovács Norbert a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottságának egyik tagja elmondta, a Magyar Szövetség előtérbe helyezte az utánpótlás nevelést a horgászoknál. Így pályázat formájában a gyermeknap alkalmával rendezett horgászversenyt is beillesztették ebbe a programba. Jászberényen kívül még legalább 140 egyesület versenyét segítették és gondoskodtak a megfelelő díjazásról is. Mizsei András Vasas Sporthorgász Egyesület elnöke pedig arról számolt be lapunkat, hogy két korosztályban – 6-10 és a 10-14 éves korig – hirdették a versenyt. A rendezvényen kb. 65 gyermek, 50 felnőtt és 20 horgász egyesületi tag vett részt. Azaz bőven száz fölötti volt, a tóra kilátogatók száma. A verseny végeredménye: I. korcsoport: 1. György Nimród – 15 db hal, 2. Fábián Levente – 14 db hal és 3. Magyar Bence – 13 db hallal. II. korcsoport: 10-14 év: 1. Bátor Hunor 34 db hal, 2. Demeter Bálint 27 db hal 3. Balla Dorka 20 db hallal.

A MOHOSZ jóvoltából igen értékes díjban részesültek az első három helyezettek. De egyik gyermek sem ment haza üres kézzel, hiszen már érkezésükkor egy-egy horgászbotot kaptak, a végén pedig apróbb tárgyjutalomban részesültek.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?