Sopronban javítottak kosarasaink

Április 11-én szerdán hazai pályán vereséget szenvedett kosárlabda csapatunk – a rájátszás első mérkőzésén – a MAFC ellen, így a sereghajtó Sopron együttesénél készültek kiköszörülni a csorbát.

A házigazdák kezdték ugyan a pontgyártást, mégpedig egy hárompontossal, de a válasz sem maradt el és gyorsan 3-11 állt az eredményjelzőn. Majd szép lassan tíz lett közte (7-17) ami kitartott az etap végére is, sőt kettővel szaporodott is, 18-30. A második negyedben is hasonló volt a forgatókönyv. A Berény beállt a 10 pont körüli vezetésre, ám a játékrész végére felélénkült a soproniak játéka és mindössze négy egység (48-52)maradt Lucsicsék előnye.

Úgy tűnik a nagyszünet kedvező hatással volt a hazai kosarasokra, hiszen néhány perc múlva egyenlítettek. Szerencsére először Nelson egy duplával, majd Wallace egy trojkával távolabb tartotta őket, sőt Sejfic is eredményesen mozgott a palánk alatt. De mindezek ellenére sem sikerült nagyobb távolságot kicsikarni, így csak három pont előnnyel (67-70) indultak neki a zárófelvonásnak.

Ennek kezdetén ugyan ránk ijesztettek a vendéglátók, de szerencsére újra beindult a JKSE gépezete és – többek között – Nelson triplájával már,tíz volt (69-79) közte. Majd ez is tovább szaporodott, így elmondható, hogy remek végjátékának köszönhetően, megérdemelt jászberényi siker született a hűség városában.

Sopron KC – JP Auto-Jászberényi KSE 77-91 (18-30, 30-22, 19-18, 10-21)

JKSE: Nelson 21/6, Rakics 10/6, Wallace 8/6, Lucsics 15/3, Sejfic 23 Csere: Kerpel-Fronius 4/3, Cseh 10, Bazsó -.

Tízre szaporodott tehát a JKSE győzelme, de mivel a debreceniek rangadót nyertek a fővárosban- a MAFC ellen -, ugyancsak ennyivel rendelkeznek. Szombaton épp ők lesznek a JKSE vendégei, így eldől, hogy melyik alakulat éri el 11. győzelmét.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?