Táncra csábító alkalom

A nagy múltú, jövőre 50 éves Lehel-Melody TSE április 18-án, szerdán 18 órakor ingyenes bemutatkozó órát tart az Ifjúsági Házban. Itt a remek alkalom középiskolás fiatalok számára, hogy csatlakozzanak ehhez a táncos közösséghez.

Az 1969-ben, Bagyari Ildikó vezetésével alakult Lehel Társastánc klub utódja, a Lehel-Melody TSE jövőre ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. E jeles alkalomból méltó ünnepséggel szeretnének megemlékezni a nagy múltú társastáncklubról, melyhez folyamatosan csatlakozhatnak az érdeklődő középiskolás fiatalok. Az április 18-án, szerdán 18 órától újonnan induló társastánc tanfolyam első alkalma mindenki számára ingyenes, melyre szeretettel várják a táncoslábú ifjúságot az Ifjúsági Házban.

A Lehel-Melody TSE foglalkozásain mambó, salsa, samba, cha-cha, keringő, tangó, rock and roll táncok sajátíthatók el, az éppen aktuális trendeket követő koreográfiákkal. Oláhné Molnár Anna, a klubot 1976 óta vezető táncpedagógus elmondta, hogy tehetséges növendékeik a hazai versenyek jeles résztvevői, s legtöbbször dobogós helyezéseket érnek el. A csoport már többször járt külföldön nemzetközi táncversenyeken és fesztiválokon, legutóbb tavaly szeptemberben az Isztria Táncfesztiválon. A horvátországi fellépésen azok a táncosok vehettek részt, akik az utóbbi tíz évben az egyesületben cseperedtek fel és sajátították el a standard és latin táncok alapjait. Ők ma már szinte profi versenytáncosokként lépnek színpadra városi rendezvényeken és bálokon, valamint saját szervezésű farsangi bulikon, táncversenyeken. A táncos berkek generációi mindig is összetartó, erős közösséget alkottak, s így van ez a Lehel-Melody TSE esetében is.

Nyaranta társastánc tábort és táncgálát szerveznek, idén június utolsó hetében tartják az általános iskolások napközis táborát. Ezek az egyhetes táborok nagyon hatékonyak, hiszen ekkor igen intenzíven, naponta hat órát gyakorolnak a gyermekek. Az idei táncgála megrendezése azonban még kérdéses a tanulmányaikat más városokban folytató fiatalok miatt, ezért is szeretnék új tagokkal frissíteni tánccsoportjukat. Közel öt évtizedes tevékenységük során célul tűzték ki a fiatalok egészséges életmódra nevelését, viselkedéskultúrájuk fejlesztését.

Aki szeretne csatlakozni az egyesülethez, bármikor megtekintheti a próbákat, melyeket minden szerdán és csütörtökön délutánonként tartanak az Ifjúsági Házban.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?