Kosaras nap az Apponyiban

A Debrecen elleni győzelem után másnap január 27-én szombaton, természetesen jókedvűen érkeztek a kosárlabda csapat játékosai a Bajcsy Zsilinszky úti iskola tornatermébe, ahol a Kosársuli játékosai, azok szülei és a sport iránt érdeklődők vártak rájuk.

A Kosarasnap megrendezésével a Kosársuli és a Jászberényi KSE vezetésének kettős célja volt. Egyrészt hogy „testközelbe” hozza a példaképeket, vagyis a felnőtt csapat tagjait a kosaras palántákkal. Valamint az, hogy egy hangulatos, vidám nap keretében avassák fel a tavaly ősszel elkészült tornaterem új sportparketta borítását. Mindezt szem előtt tartva nagyszerű programon vett részt a kosarasok apraja-nagyja. Volt itt minden: zsákoló- és dobóverseny, különleges mérkőzések, pl. a minik a nagyok ellen, vagy az utánpótlás szintén a felnőtt csapat ellen. A Kosársuli nagy létszámot képvisel, hiszen 178 gyerek kosárlabdázik, nap-mint nap. Az idei szezonban 13 csapatuk szerepelt a megyei-, regionális- és országos bajnokságokban. A felkészítés és versenyeztetés feltételeit folyamatosan fejlesztik, mind a szakmai munkában, mind az eszközök- és a teremfeltételek folyamatos javításával.

– Célunk, hogy növeljük sportolóink számát, és a tehetségeinknek további lehetőségeket biztosítsunk a fejlődésre. Folyamatosan bővítjük az iskolai kapcsolatokat annak érdekében, hogy a kosárlabda oktatás minél több iskolai foglalkozáson jelen legyen. Városunk vezetésével, a támogatóinkkal, sportolóinkkal és a gyerekek szüleinek támogatásával azon dolgozunk, hogy mindenki jól érezze magát rendszerünkben, és megmaradjon a korábbi években felépített kosárlabda bázis Jászberényben. 2011-től a TAO-s rendszer megjelenésével nagy lehetőség nyílt a teremfeltételek javítására.

A JKSE, a Kosársuli összefogva Jászberény Város Önkormányzatával és a jászberényi vállalkozókkal, közösen igyekeztünk kihasználni ezt a lehetőséget. Ennek eredményeképpen megvalósult az utóbbi időben a Bercsényi úti játékcsarnokban az öltöző felújítás, vizesblokk bővítés, világítási rendszerfejlesztés, parkettacsere, lelátók beépítése, fűtéskorszerűsítés és épületbővítés. Az említett együttműködés keretében épülhetett meg a Nagyboldogasszony Iskola új tornaterme is, melyet szintén az MKOSZ támogatott. 2017 őszén pedig, új korszerű palánkokat és szivacsfalat kapott a Rákóczi úti iskola tornaterme, valamint az év végén sikerült sportparkettára kicserélnünk, szintén a Rákóczi úti és az Apponyi iskola tornatermeit – monda el Hőgye István a Kosársuli ügyvezetője.

– Amikor ezelőtt néhány évvel bekapcsolódtunk ebbe a projektbe, annak elsődleges célja az volt, hogy az iskolai mindennapos testnevelést, a diáksportot, az utánpótlásnevelést segítsük. Ez persze találkozott több sportággal, jelen esetben itt a kosárlabdával az utánpótlásnevelés terén, sőt a profi kosárlabdával is. Véleményem szerint ez a legjobb konstelláció, amikor az érdekek így együtt vannak és találkoznak, ebből lesz a legjobb eredmény. Természetesen ebben az ügyben tesszük továbbra is a magunk dolgát. – ezt a nyilatkozatot már Szabó Tamástól, városunk polgármesterétől hallottuk, aki Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester társaságában látogatott el a sportrendezvényre.

Természetesen a továbbiakban is marad a jól bevált hármas együttműködés és a TAO támogatás keretében, június végéig az alábbi munkák elvégzését tervezik Hőgye Istvánék: világításkorszerűsítés és öltözők felújítása (Apponyi Iskola); világításkorszerűsítés, tetőfelújítás, kültéri kondigépek, eredményjelző és LED reklámfalak, (Bercsényi Iskola); kosárliget (Sportpálya utca); kosárpálya felújítás (Szántai kert), valamint új multifunkcionális csarnokberuházás (Huszárlaktanya térsége).

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?