Nyert meccsből döntetlen

Az elmúlt hétvégén vasárnap játszotta hazai mérkőzését városunk NB III-as futballcsapata. A JFC ellenfele közel 250 km-ről a Bodrogközből, Cigándról érkezett a Jászság fővárosába.

A vendégek az előző időszakban az NB II-ben szerepeltek, de kiesésük után gyengébb kerettel vágtak neki a 3. vonalnak. Ez a mérkőzés kezdete után gyorsan igazolást is nyert, mert már a 4. percben megzörrent hálójuk. László Krisztián jobb oldalról érkező beadásával remekül lépett ki Lukács Richárd és lövése a hálóban kötött ki, 1-0. Továbbra is a berényi gárda dominált. Bálint Artúr öt méteres, – szorongatott helyzetű – lövése szállt kapu fölé. A 20. percben aztán már nem hibázott. Ragyogó labdát kapott a társaktól és mivel védője nem érte be, máris 2-0 állt az új digitális eredményjelzőn. Sokan azt hittük eldőlt a meccs, ám egy ártalmatlannak látszó helyzetből szépítettek a vendégek. Egy erős lövést kiöklözött Menczeles Iván, ám szerencsétlenségére az Hevesi-Tóth Tamásról behullott a hálóba, 2-1. Ez kicsit „sokkolta” is a fiúkat, de szerencsére következett a szünet.

Azt gondoltuk, hogy a 2. játékészben újra szárnyra kapnak a mieink, de tévedtünk, ugyanis 10 perc elteltével jött a hidegzuhany. A vendégek kiugró játékosát a 16-os vonalon belül Lékó Gergő próbálta szerelni,szabálytalanul. Ezért általában büntető rúgás jár meg egy sárga lap, de mivel kissé a kezét is igénybe vette – és az már nem a labdára irányult -, piroslap villant a játékvezető kezében. Szőllősi Ferenc pedig góllal büntette régi játszótársait, 2-2. Az egyenlítés után erőre kaptak a borsodi legények, volt egy sakk-matt helyzetük is, ám nem találtak a hálóba. Később aztán már nem látszott meg az emberelőnyük, – szorongattak is Szilágyiék -, de gól már nem esett.

Jászberényi FC – Cigánd SE 2-2

2-0-s vezetéséig szervezetten játszott a berényi gárda, de a szépítő gól és a kiállítás lecsökkentette a nyerési esélyt, pedig ez a borsodi alakulat tényleg verhető volt. Folytatás szeptember 23-án, Putnokon.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?