Kialakult a futballcsapat

Jászberény NB I-es női röplabda együttese után úgy tűnik, hogy városunk NB III-as futballcsapatának felnőtt kerete is véglegesnek tekinthető.

Mint azt dr. Gottdiener Lajos a JFC elnöke elmondta, az elmúlt hét folyamán Bojtor László eligazolt Jászberényből. Továbbá Nádházi Ákos, Szelei Donát, Ivancsó Dávid sem maradt a JFC-nél. Az is véglegessé vált, hogy Csordás Simon sem igazol a város futballcsapatához, hanem továbbra is Dabason marad. Viszont egy jászberényi nevelésű fiatalember, a 24 éves Switzer Nabil visszatér a berényi gárdához, ő legutóbb a Szigethalom csapatában játszott bal szélsőt. Azt is megtudtuk az elnöktől, hogy ha sérülésmentes lesz a felkészülés, már nem igazolnak játékosokat, azaz véglegesnek tekinthető az együttes játékosállománya.

A Gelei Károly vezette JFC lejátszotta első felkészülési mérkőzését Gyöngyösön, ahol Kis Balázs és Hevesi-Tóth Tamás góljával 2-1 arányban nyertek. A mérkőzésen a JFC csapatában: Menczeles, László, Hevesi-Tóth, Kis B., Sorecz, Mile, Bálint, Tisza, Ludasi, Szilágyi N., Lukács, Lékó, Szabó T., Kis B., Háda, Kátai, Nabil és Csúzz lépett pályára.

Pikó Attila technikai vezető a további mérkőzésekről is tájékoztatta lapunkat. A tervek szerint: júliusban 19-én Pénzügyőr – JFC, 23-án Soroksár – JFC, 25-én JFC – Nagykáta, 27-én Csepel – JFC, 29-én Dabas – JFC mérkőzések lesznek. Augusztus 2-án JFC – Dunaújváros, 5-én pedig Ikarusz – JFC mérkőzésekkel hangolnak az őszi szezonra.

A Jászberényi FC továbbra is az NB III Keleti csoportjában szerepel majd, a bajnokság augusztus 12-13-án kezdődik. A sorsolás még nem készült el, a JFC vezetése a hazai mérkőzéseket vasárnapokra jelölte meg.

Archív fotó!

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?