Jó partner az Y akadémia

A megújuló és újjáépülő Testnevelési Egyetem (TE) nemzetközi kapcsolatainak kiterjesztésében és a minőségi együttműködések létrehozásában is partnere lehet egymásnak a TE és az Y Akadémia.

A Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos irodájában május 5-én zajlott az a többoldalú és több témájú megbeszélés, amelyet a rektor és az Y Akadémia szakmai vezetője, az USA-ban élő és egyetemi tanszékvezetőként dolgozó Dörgő Sándor egyaránt sikeresnek és előremutatónak ítélt – mondta el lapunknak Agócs Tibor.

– Előszerződésben és együttműködési tervben állapodtunk meg, mellyel előre tudunk lépni egyrészt az USA-beli egyetemek és a TE közötti szakmai kapcsolatok terén. Másrészt az amerikai edzőképző rendszerrel (NSCA) közösen elkezdhetünk dolgozni egy európai kitekintésű központ létrehozásán a Testnevelési Egyetemen. Ezáltal a magyar sportoktatás minőségi előrelépést tehet az egyénre szabott edzésmódszertan területén. Dörgő professzor a személyi edzői, illetve a képességi, funkcionális edzés terén kiemelt tudású kolléga, így ő garancia számunkra arra a minőségre, amelyet a TE a sportoktatás terén képvisel – nyilatkozta Mocsai Lajos.

– Nagy öröm volt megismerni a TE jövőképét, ami arról szól, hogy egy komplex, regionális sporttudományos centrummá váljon. Izgatottan várom, hogy segíthessük ezt a munkát mind az NSCA, mind az általam ismert amerikai egyetemek, mind pedig az Y Akadémia révén. A nemzetközi munkakapcsolatok kialakítása, a közös kutatások mindannyiunk számára hasznosak lehetnek – értékelte a tárgyalást Dörgő Sándor, aki az amerikai személyi edzők, sporttudományos kutatók és oktatók több ezres közössége ( NSCA )vezetőségi tagja.

Egy másik témát érintve az is elhangzott, hogy a TE már a szeptemberben induló diplomás szakedző képzésben is számít az Y Akadémiára, mint kiváló sportszakmai és pedagógiai műhelyre.

– Nyitottak vagyunk arra, hogy az ország legjobb lehetőségekkel bíró akadémiáival együttműködést alakítsunk ki. Agócs Tiborék szakmai műhelye éppen ilyen. Ezért, mivel én nem szeretem húzni az időt, már meg is állapodtunk abban, hogy aláírjuk az együttműködési szerződést az Y Akadémiával – jelentette ki a TE rektora a megbeszélés után.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?