A keresztrejtvénytől a dalokig

A Magyar Költészet Napja alkalmából a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karának Hallgatói Önkormányzata játékos irodalmi vetélkedővel várta a város középiskolásait, valamint saját évfolyamait, csoportjait.

Örömünkre szolgált, hogy Jászberény négy középiskolája is elfogadta meghívásunkat és aktívan, kreatívan hajtották végre a játékos, ám olykor kissé nehéz feladatokat.
A Lehel Vezér Gimnázium, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium 11. osztályos diákjai vettek részt a vetélkedőben.

A délelőtt folyamán tíz csapat mérhette össze tudását a legkülönfélébb irodalmi témájú feladatokban. A keresztrejtvénytől a mai dalok szavalásán át a versek eldalolásáig minden előfordult. Remek hangulatban telt ez a pár óra.
A helyszínen hibás végeredményt hirdettünk ki, amelyet ezúton szeretnénk orvosolni a tényleges eredmények közlésével: harmadik helyezett lett a Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium csapata, holtversenyben a SZIE ABPK elsőéves óvodapedagógus hallgatóinak csapatával. Második helyen a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csapata végzett. Az első helyet a SZIE ABPK harmadéves tanító szakos hallgatói érdemelték ki.

Kriegel Zsófia
SZIE ABPK HÖK elnök