Vállalkozók tanácskoztak

Vállalkozásfejlesztési fórum volt április 21-én, csütörtökön délután az Ifjúsági Házban. Az egyik téma a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program bemutatása volt.

A tanácskozást szervező Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft 1991-ben jött létre, egyik első a jászberényi iroda megnyílása volt. Karcagon és Szolnokon is van kirendeltsége. Országosan 29 ezer pályázatot kezeltek, amelyből 26 ezer sikeres, azaz nyertes volt. Buzás László regionális igazgató szerint a száz százalékos állami tulajdon és a nonprofit jelleg garantálja a 260 tanácsadó mellett az 52 ezer ügyfelük érdekeinek érvényesülését.  
Munkatársai elemezték a Széchenyi 2020 program pályázati feltételrendszereit, a klasztereket, aktuális pályázatokat mutattak be, és projektmegvalósítási tapasztalataikat is megosztották. Pócs János, a Jászság parlamenti képviselője tényszerűen mutatta be a megye és a Jászság pályázati sikereit. Úgy fogalmazott, hogy használjanak ki minden lehetőséget a vállalkozók, mert különben nem boldogulnak a konkurenciaharcban.

Piroska Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke funkciójából adódó rálátással bátorította a fiatalokat a programiroda lehetőségeinek hasznosítására. Szabó Tamás polgármester a város jó példáinak felidézésével kívánta, hogy a tanácskozáson szerzett információktól a jelenlévők vállalkozása szökkenjen szárba, hozzon gazdag termést.