Egy lépésre a biztos bent maradás

Nagy érdeklődés előzte meg a JKSE – MAFC kosárlabda mérkőzést Jászberényben április 16-án este. Az NB I A középszakasz alsóházában lejátszott találkozó arra adhatott választ, hogy városunk csapatának megmarad-e a lehetősége a play-out elkerülésére. A válasz megszületett egy nagyszerű győzelemmel, de még egy lépés szükséges majd Nyíregyházán is.

A fővárosban rendezett mérkőzésen – a rájátszásban – a berényi gárda győzött, így a lélektani előny, mindenképpen mellettük szólt. De azért túl nagy volt a tét ahhoz, hogy kijelenthettük volna a biztos hazai győzelmet. Ezen állítást igazolta az első etap is. A fővárosiak kezdtek jobban, vezettek is, de Rakics, – mint az előző Szeged elleni meccsen – gyorsan bemutatkozott mind a duplát-, mind a triplát érő dobás nemmel. Fej-fej mellett haladt a két gárda, majd az első szünet hárompontos hazai vezetéssel (27-24) zárult.

coon.jpg

Travis Chon az "emeleten", Horváth Ákos figyelő állásdban. (Fotó – Gémesi Balázs)

A második negyed elején aztán egyértelművé vált, hogy a berényi irányító Caffey extraformát fog nyújtani, hiszen a remek védekezése mellett, elkezdte gyártania a triplákat is. A vendégeknél játszó honfitársa Smith sem zavartatta magát, hiszen minden állásból „tüzelt” és legtöbbször célba is talált. De ezzel együtt is már tíz egységgel vezettek a mieink és a nagyszünetre 11 (61-50) lett belőle. A félidő vége előtt még történt egy igen jelentős esemény. Johnson és a hazai csapat játékosa Rakics, – a JKSE palánkja alatt – „keménykedett” egymással. A berényi játékos „csak” test-test elleni harcmodort választott, az amerikainál viszont „elszakadt a cérna” és a kezét is erőteljesen igénybe vette, ami által a szerb-magyar földre huppant.  A „kakaskodást” követően Johnson húzta a rövidebbet, mert végleg kiállították, a mi játékosunk ellen pedig technikait fújtak a játékvezetők.     

A 2. félidő elején még tartotta magát a fővárosi gárda, de miután Cohn és Caffey tripladobó háziversenybe kezdett, a számláló is elindult a falitáblán rendesen. (Mint a végén kiderült egál lett a verseny, mert mindketten 6-6 –ot jegyeztek.) A két amerikaihoz csatlakozott Dramicsnin is a dudaszó előtt, így 91-64 állt 30 perc után az eredményjelzőn.

jkse-mafc 1.jpg

Cseh Gyögy légicsatája Debreveni Dániellel. (Fotó – Gémesi Balázs)

A záró negyed elején a közel 30 pontos előny birtokában az optimista szurkolók, a fiatal játékosok beállítását indítványozták Szekulovics mesternél. A tapasztalt edző még vár egy kicsit, hiszen Anderson képtelen volt hibázni, de igyekezete ezúttal kevésnek bizonyult. Így fokozatosan jöttek a berényi kispadról a „friss játékosok” és a mérkőzés végén őket érte legközelebbről a nézőtérről indítványozott vastaps.

JP-TOP COP Jászberény – MAFC 118-92 (27-24, 34-26, 30-14, 27-28)

JKSE:CAFFEY 30/18, Rakics 10/3, Horváth Á. 10/3, DRAMICSANIN 17/6, SHERMAN 16. Csere: COHN 32/18, Cseh 2, Soós 1, Bános -, Mándoki -, Szögi -, Buzsáki -.

Megérdemelt – nem várt különbségű – biztos sikert aratott tehát a jászberényi kosárlabda csapat. Ezzel sorrendben a 4. győzelmet jegyezhették a mérkőzés végén, amihez már csak egy kell a következő szombaton, Nyíregyházán és akkor teljes biztonsággal elkerülhető a play-out. Ha véletlenül nem jönne ki a lépés – amire gondolni sem merünk – Szeged „segíthet” rajtunk, ha a fővárosban legyőzik a MAFC együttesét. Az, hogy melyik formáció érvényesül, április 23-án este 20 óra körül derül ki…