Csodálatos világ

Újabb kórusbarátság kezdetének lehettek tanúi a szombati Csodálatos világ hangverseny résztvevői, ami még szorosabbra kötötte Jászberény és testvérvárosa, Lajosmizse kapcsolatát.

Koncz Zsuzsa és Bódi László dala csendült fel nyitányként a két kórus közös előadásában szombat délután, a Déryné Rendezvényház dísztermében. A kórusok repertoárjában felcsendülő népdalfeldolgozások, bordalok, a piaci hangulatot megidéző zenei komédia és egyéb kórusművek a közönség elé tárták az est címét is viselő csodálatos világot. Megkülönböztető figyelemmel fogadta a közönség Forgó Katalin szólóénekét, aki Zorán: Játssz még! című dalát adta elő.

A férfikart Deméné Ilonka Gabriella, míg a kamarakórust Berta István vezényelte, akinek könnyed humora rögtön magával ragadta a közönséget. Reményét fejezte ki, hogy a szakmai összejövetel mellett egy új barátság kezdetét is jelenti a két kórus közös hangversenye. Mintegy az est megkoronázásaként csendült fel Demjén Ferenc: A Föld könnyei című dala a két kórus előadásában, melyet Sas Dániel zongorán, Parti Tamás ütős hangszeren kísért.