Idősek és gyermekek karácsonya

Rászoruló időseket és kisgyermekes családokat támogatott Jászberény város, szívet melengető gondolatokat, kulturális műsort és ajándékutalványt helyezve a karácsonyfa alá.

Jászberény Városi Önkormányzatának képviselői december 18-án, pénteken 10 órakor az időseket várták karácsonyi ünnepségre az Ifjúsági Házban, majd 14 órakor a kisgyermekes családokat ajándékozták meg a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban.

201601070019.jpg

A város időseit Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke köszöntötte az Ifjúsági Ház zsúfolt nagytermében. Greutter György káplán közvetlen hangú szentbeszédében Szűz Mária és Szent József hűséges és alázatos jellemét emelte ki. „Legyünk mi is az irgalmasság és, az isteni fény hordozói! Erre adnak nekünk jó példát Krisztus szülei.” Könyörgéseiben kérte, hogy Jézus Krisztus születésének ünnepe tegyen szabaddá minket, majd áldását adta a jelen lévőkre. Mező István nagytiszteletű lelkész a bennünk rejlő félelmek legyőzésére bíztatott, amiben hű társunk Jézus. „Ne féljetek! Isten nem ítélni akarja népét, hanem kegyelemmel jön, ajándékozni akar… Hálával mondhatjuk, hogy Emmánuel, velünk az Isten!” Fokozta a délelőtt meghitt hangulatát Szatmári Antalné alpolgármester asszony könnyeket fakasztó története az idős emberről, aki egy nap megtalálja az örömet és boldogságot. A jelenlévőknek is azt kívánta, hogy a kis Jézus segítse őket is a boldogság megtalálásában. A Palotásy János Zeneiskola növendékei karácsonyi énekekkel, hegedűmuzsikával örvendeztették meg az időseket, majd Nagy András kezdeményezésére közösen elénekelték a Pásztorok, pásztorok kezdetű dalt.

Délután a Főtemplomba várták a gyermekes családokat, ahol Szántó József apát köszöntötte a megjelenteket. A Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak előadásában hallhattak ünnepi verseket, majd Szatmári Antalné szólt a gyermekekhez. Bátorította őket, hogy merjék elmondani kívánságaikat az angyalnak, hiszen csodák bármikor történhetnek.