Jász Expó ötödik alkalommal

Szórakoztató családi és egyben gazdasági tájékoztató, valamint interaktív programokat ígér az V. Jász Expó és Fesztivál szeptember 4-6-án, péntektől vasárnapig a Jászság fővárosában, a térség gazdasági központjában, Jászberényben.

Idén először nyílik meg a Jászvilág utca, amelyen a Jász települések faházakban mutatják be turisztikai, hagyományápoló és népművészeti értékeiket.

A vidéki expók sajátos varázsával rendelkező Jász Expó társrendezvénye – egyebek mellett – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiváló hazai élelmiszerek kollektív standja, ahol helyi termelők által megtermelt és előállított élelmiszerek kóstoltatása és vására marasztalja a nagyérdeműt. Hagyományosan megrendezésre kerül az autó márkakereskedők kiállítása is. Az autók iránt érdeklődők bizonyára örülnek majd Kazár Miklós háromszoros magyar rallybajnok közönségtalálkozójának.
A fesztivál idén is több ezer látogató számára kínál vonzó zenei-, gyermek-, folklór- és gasztronómiai programokat sztárfellépőkkel. A jászsági kulturális csoportok színpadán a régió művészeti iskolásainak műsora mellett néptánccsoportok, színjátszó körök, énekkarok előadásai szórakoztatják a látogatókat.

Az expó helyszíne a Lehel Vezér Gimnázium tornacsarnoka, udvara és a kapcsolódó központi utcarész, valamint természetesen Jászberény főtere, a Lehel vezér tér, amely az expó pavilonokon túl a Berényi Autó Szalon 2015 autókiállításnak, és a fesztivál

színpadnak is helyet ad. Itt Vastag Csaba, a Happy Gang, a Jászmagyarok, a Passed és Cozombolis Péter lép fel. Lesz kézműves vásár és Gasztro-Sziget.
A látogatók belépőjegy nélkül tekinthetik meg az expót és a kísérő programokat egyaránt.