Optimista a JRK elnöke

A Jászberényi Röplabda Klub számára, körülbelül egy hónapja fejeződött be az idény, ezért elérkezettnek láttuk, hogy visszapillantást kérjünk a JRK elnökétől, Molnár Lászlótól.

Tavaly a 7. helyen zárt a bajnokságban a csapat. Mennyire tartja sikeresnek a mögöttünk hagyott szezont?
Sikeresnek mondhatjuk az első évünket az NB1-ben több szempontból is: természetesen elértük a kitűzött célt, valamint egymásra talált a csapat és a közönség. Szépszámú szurkoló látogatott ki a hazai meccsekre még a gyengébb szériánk során is, nem beszélve az idegenbe is elutazó szurkolókról. Kevesebbet beszélünk az utánpótlásról, azonban ott is voltak szép eredményeink: 27 év után elhódítottuk az ország egyik legrangosabb mini korosztályú kupáját Szegeden, ami bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. Sok tehetséges fiatal játékosunk van, remélem, ezen még tudunk tovább javítani.

A bajnoki küzdelmek alatt változások következtek be a keretben: érkezett Iryna Brezgun, Deméné Fényes Zsanett és Dragana Brkovic is, a hajrában ugyanakkor távozott Pető Tamara.
Nem mondok azzal titkot, hogy útkeresésben voltunk, nem állt össze a csapat a szezonkezdetre. Remélem, a következő idényben nem kell ennyi helyen változtatunk idény közben.

Fiatalemberként kérték fel az elnöki pozícióra. Hogy érzi magát ebben a szerepkörben?
Talán már most elmondhatjuk, hogy adtunk valamit a városnak, amit a szurkolók, a felnőtt röplabdázók, az utánpótlásban edződő játékosok és szüleik jó néven vesznek. Tanulság, hogy egy ilyen klub milyen sokrétű munkát igényel. A kitartó munkánk már most megmutatkozott abban, hogy a Jászberény Városi Önkormányzat hároméves sportkoncepciójába a röplabda szakág, mint kiemelt sportág kapott helyet és anyagilag is mellénk állt a városvezetés.

Megtudhatunk valamit a következő NB I-es keret játékosállományáról?
Kezdjük az edzői stábbal: a vezetőedző Deme Gábor lesz, a másodedzői posztot Makai Péter veszi át Litkei Gábortól, aki az utánpótlásban fog dolgozni. Erőnléti edző tavaly nem volt a csapat körül, ezt Csirke Dávid fogja ellátni jövőre. A játékosok közül biztosan marad Lékó Lilla, Pintér Andrea, Ivana Gardovic, Dragana Brkovic, Iryna Brezgun és a juniorkorú Kocsmár Karola. Érkezik az MTK-ból ütőpozícióba Bleicher Nóra, valamint a szezon közben tér vissza Molnár-Németh Zsuzsanna. Tárgyalunk még centerekkel és a cserepadot is szeretnénk megerősíteni.