Lesöpörték a Jobbik javaslatait

A Jobbik Jászsági alapszervezete több módosító indítvány nyújtott be az ország 2024-es költségvetési tervezetéhez, melyet eljuttattak parlamenti képviselőikhez, még a törvény országgyűlési tárgyalását megelőzően. Ezek sorsáról tartott sajtótájékoztatót július 19-én délután a jászsági alapszervezet elnöke, Turóczy György és a közösség gazdasági megbízottja, Bobák Zsolt.

– Három témában nyújtottunk be indítványt. Javasoltuk a jászsági vízbázis megőrzése, fejlesztése érdekében, hogy a Tarnára és a Zagyvára építsenek küszöbgátakat. Így a mezőgazdaság számára jobban tudnánk biztosítani a locsoláshoz a szükséges vizet. Javasoltuk továbbá a Magyar Falu Program kiegészítését is. Szerintünk igen hasznos lenne, ha a régió nagyvállalkozásai – állami támogatás segítségével – a kistelepüléseken úgynevezett szatelit üzemeket hoznának létre. Ez számukra további bevételt, a települések lakosainak munkát, a településnek pedig adóbevételt jelentene – mondta Turóczy György.

– A harmadik javaslatunk a neszűri kerékpárút, valamint a 31-es és 32-es főutak – állami fenntartásban vannak – rekonstrukciója, felújítása volt. Ehhez én kértem az országgyűlési képviselő, Pócs János segítségét is. Az ezekkel kapcsolatos javaslatunkat három e-mail címre is elküldtem a képviselő úrnak, de választ mindeddig nem kaptam – mondta Bobák Zsolt.

Mindketten sajnálattal állapították meg, hogy az elfogadott, 2024-es országos költségvetésben egy javaslatuk sem került elfogadásra.

– A kormánypártok lesöpörték az asztalról javaslatainkat, ami egyben azt is jelenti, hogy várhatóan a Jászság a 2024-es országos költségvetésnek a vesztesei közé tartozik majd – mondta Turóczy György.

A JTTV Facebook bejegyzése szerint szerkesztőségük érdeklődött Pócs János országgyűlési képviselőnél, hogy miért nem reagált Bobák Zsolt kérésére. A képviselő elmondta, a megkeresésre annak idején alig egy órán belül válaszolt. Elektronikus levelezése mentett adatai igazolják ezt. Jelezte, válaszában arról tájékoztatta Bobák Zsoltot, hogy a kormány Jászberény vállalkozásainak támogatásával segíti a várost. Mint fogalmazott szerinte a megnövekedett helyi adóbevétel teremt finanszírozási alapot a felújítások elvégzéséhez.

 

Vélemény, hozzászólás?