Győzelem az újonc ceglédiek ellen

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a hét végén az 5. forduló mérkőzéseit játszották. A Jászberényi KSE az újonc Ceglédi KE együttesét fogadta, s két vereség után, ha nehezen is de megszerezték a győzelmet Miljan Rakic fiai.

Nem indult jól az újonc ceglédiek elleni találkozó a mieink számára. Az első negyedben már több ponttal is vezettek a vendégek (10-18), amikor kezdtek játékba lendülni Velkeyék. A vendégek, ahogy a korábbi felkészülési mérkőzésen, úgy most is nagyon szervezetten játszottak, s Kocsoráéknak csak a negyed utolsó pillanataiban szerzett duplával sikerült a vezetést átvenniük (27-25). A védekezése egyik csapatnak sem működött túl jól, s így a második 10 percben is sok pont született. Továbbra sem sikerült nagyobb előnyt kiharcolni a mieinknek, mert a szép megoldásokat rendre hibák követték, s ezeket jól használták ki a ceglédiek. A vendégeknél Csaba György és Tóth Bence volt a vezér, utóbbi játékos nem hibázott triplát az első félidőben, négyszer is pontosan célzott távolról. A félidőre nem dőlt el semmi, csak 6 pont volt a különbség a csapatok között (54-48).

A nagyszünetben mindkét oldalon elsősorban a védekezést tették helyre a vezetőedzők, s ebből adódóan a második félidőben sokkal kevesebb kosár esett. Nálunk Olasz, Kucsora és Meleg húzta a csapatot, s nagyon jókor jött Velkey két triplája is. Ezzel együtt 30 percnyi játék után sem dőlhettünk még hátra, mert a félidőhöz képest csak 1 ponttal nőtt az előnyünk (69-62). A záró negyed elején úgy tűnt, hogy sikerül megtörni a ceglédieket, hiszen volt már 16 pont is a mieink előnye, ám elég volt egy-két védekezési hiba, s ismét 10 pontra jött vissza a vendégcsapat. Végül ennyi is maradt a különbség a csapatok között, s a JKSE 89-79-re megnyerte a találkozót.

Két vereség után tehát javított csapatunk, s hazai pályán, ha nehezen is, de legyőzte újonc ellenfelét. A látottak alapján megérdemelt jászberényi siker született, de jár a dicséret a vendégeknek, akik egyetlen pillanatra sem törtek meg és nagy küzdelemre késztették a JKSE-t. A mieinknek viszont tovább kell javulni, mert a következő fordulóban, idegenben a MAFC ellen sokkal nehezebb dolguk lesz.

JKSE – Ceglédi KE 89-79 (27-25, 27-23, 15-14, 20-17)

A JKSE pontszerzői: Olasz Ádám 21, Kucsora Csaba 17, Meleg Károly 15/6, Velkey János 10/6, Csík Richárd 8, Kovács Vilmos 6/6, Homoki Donát 6, Uros Rosic 4, Czirbus József 2

A két vezetőedző így értkelt a találkozót követően:

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – A Cegléd egy jó csapat, tudnak kosárlabdázni, s az első négy fordulóban ezt bizonyították is. Mi ahogy sajnos lassan már megszokhattuk, a találkozók elején nem játszunk kellő energiával, s ez történt ma is. Gyengén védekeztünk, sok pontot kaptunk. A második félidővel már elégedett vagyok. Nagyobb koncentrációvak játszottunk, de hamarabb pontot tehettünk volna a mérkőzés végére. Mindent összevetve örülök, hogy hazai pályán ismét nyertünk.

Siska János, a Ceglédi KE vezetőedzője: – Úgy készültünk, hogy megpróbálunk meglepetést okozni a mai estén, ami sajnos nem sikerült. Voltak olyan periódusok, amikor vezettünk nem is kevés ponttal, ám most is azokat a hibákat vétettük, amelyeket az előző mérkőzéseken elkövettünk. Jól játszunk, majd eladott labdákkal visszahoztuk az ellenfelet, s nem tudtunk visszaállni a saját játékunkra. Ez történt ma is, gratulálok a Jászberény csapatának.

Az 5. forduló további eredményei:

PVSK-VEOLIA – Vasas Akadémia 87-62

Phoenix-MT Fót – Óbudai Kaszások 58-68

BKG Príma Akadémia – NKA Pécs 80-116

Nagykőrösi Sólymok KE – Veszprémi Kosárlabda Klub 92-82

DEAC U23 – MAFC 59-58

TF-BP – Salgótarjáni KSE 94-101

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának az állása az 5. forduló után:

  1. PVSK-VEOLIA 5 gy 0 v
  2. NKA Pécs 5 gy 0 v
  3. DEAC U23 4 gy 1 v
  4. MAFC 4 gy 1 v
  5. Jászberényi KSE 3 gy 2 v
  6. Vasas Akadémia 3 gy 2 v
  7. Salgótarjáni KSE 2 gy 3 v
  8. Óbudai Kaszások 2 gy 3 v
  9. Nagykőrösi Sólymok KE 2 gy 3 v
  10. PHOENIX-MT Fót 2 gy 3 v
  11. Ceglédi KE 1 gy 4 v
  12. BKG Príma Akadémia 1 gy 4 v
  13. TF-BP 1 gy 4 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub 0 gy 5 v

A bajnokság 6. fordulójában, október 29-én, szombaton a JKSE a fővárosban a MAFC vendégeként lép majd pályára.

Hajrá JKSE!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?