Új egészségügyi szolgáltatás nyílt városunkban

Premium Medical Center néven új egészségügyi szolgáltató kezdte el működését Jászberényben. Szerdán délelőtt a céget vezető Deák házaspár mutatta be tevékenységüket a sajtónak az egészségügyi centrum Kossuth úti épületében.

A megnyitóra ellátogatott Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője, akivel a média munkatársai közösen megtekintették az egészségházat. Az épület bejárása során megtudhattuk, hogy a barátságos, fiatalos dizájnnal berendezett környezetben jelenleg MR vizsgálatokat végeznek minimális várakozási idővel. A közeli jövőben a szolgáltatások ultrahang, nőgyógyászat, laboratóriumi vizsgálat, bőrgyógyászat és gyermekgyógyászattal egészülnek ki.

Deák Csaba elmondta, hogy feleségével, Deák Anitával álmodták meg, majd hozták létre az egészégügyi szolgáltatásokat nyújtó kft-t.  A centrum fő profilja a képalkotó diagnosztikai szolgáltatás, amely, mint tudjuk a közellátásban hosszú hetek, hónapok várakozását követően elérhető, a közelben pedig eddig nem volt lehetőség magánellátás keretében hozzájutni a vizsgálathoz. Az MR készüléket gyártó General Electric céggel együttműködve a kecskeméti egészségcentrum után, a tulajdonosok városában, Jászberényben is elkezdhette működését a szolgáltatás. A jövőben több településen, országos hálózattá bővülve végzik majd tevékenységüket.

A vizsgálatokra telefonon és személyesen lehet jelentkezni. Előfordulhat, hogy egyáltalán nincs is várakozási idő, azonnal, de jelenleg legkésőbb egy-két napon belül fogadják a beteget.  A kecskeméti helyszínükön már működik az egészségügyi kártya elfogadó hely, amelyet hamarosan Berényben is adaptálnak. A finanszírozáshoz kapcsolódva biztosítókkal is igyekeznek felvenni a kapcsolatot.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?