Vurstli a városban

Évtizedek óta hagyomány, hogy a Csángó Fesztivál idején a Greznár család vurstlija szórakoztatja a vidámparki mulatság kedvelőit. Idén a fesztivál ugyan elmarad, de a vidámparkról nem kell lemondaniuk a városlakóknak. Most szombattól a Klapka iskola udvarán számos kültéri játszóeszközzel várják a kikapcsolódni vágyókat.

Greznár László, a családi vállalkozásban működő budapesti cég tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy a járványhelyzet enyhülését kihasználva szeretnének ismét vidámságot hozni a városba. Ehhez partnerre talált Tamás Zoltán iskolaigazgatóval, akivel évek óta jó kapcsolatot ápol, hiszen rendszeres bérlői nyáridőben az udvarnak. Az igazgató úr hozzátette, a Szakképző Centrumtól idén ingyen megkapták a területet, ahol elhelyezhetik a játszóeszközöket. A segítséget fokozza, hogy a jegyek ez alkalommal féláron kaphatók, valamint Greznár úr ötven tiszteletjegyet is felajánlott rászoruló családok számára.

A cégtulajdonos elmesélte, hogy a vidámparkos dinasztia első tagja dédnagyapja volt, aki az akkori Szlovákia területén kezdett a szórakoztatással foglalkozni. Később Magyarországon folytatták munkájukat, amit egyetlen gyermekhintával végeztek. A munka szeretetét, szorgalmat, és a lelkiismeretességet apáról fiúra átadva hosszú évtizedek alatt nőtt a vállalkozás egy több mint 15 egységes komplex szórakoztató parkká. A XXI. század igényeinek megfelelve, a legifjabb generáció is ugyanolyan hozzáállással és szenvedéllyel folytatja a hivatását, amit a felmenőinktől útravalóul kaptak. A Mosoly programmal, illetve más szervezetekkel közreműködve rendszeresen végeznek jótékonysági szórakoztatást, így segítve a halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyerekeket.

Berendezéseik biztonsága érdekében a hazai tanúsító cégekkel folyamatos műszaki felülvizsgálatokat végeztetnek, mivel a fokozott biztonság és a lehető legjobb minőség üzletpolitikájuk szerves része. Ennek jegyében a járvány miatt is betartják a rendeletben megfogalmazott szükséges óvintézkedéseket. A Berénybe hozott eszközök közt lesz dodzsem, kis vonat, barokk gyermek körhinta, célba-lövő és horgászós játék, 3D szimulátor, ha elfér ugrálóvár, valamint egy vadonatúj modern változatú lánchinta.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?