Jász Világtalálkozó Jászkiséren

Pünkösd hétvégéjén június 7-9 között várja a jászokat Jászkisér városa a XXV. jubileumi Jász Világtalálkozó alkalmából.

Pénteken kiállításmegnyitóval veszi kezdetét az idei jászok találkozója, majd Jászkisér jeles szülötteiről emlékezünk meg ünnepséggel és koszorúzással.

Az ünnepi ökomenikus istentiszteletre, a hagyományos díszünnepségre és a jászok díszes felvonulására szombaton kerül sor. A ceremónia része a Jászságért Díj átadása, és az új jászkapitány megválasztása is. Délután a hagyományőrzésé lesz a főszerep, íjász és lovas programokkal, huszárbandériumok bemutatójával, pálinkazsűrizéssel és a II. Bajuszmustra versennyel várják az érdeklődőket. Később hagyományőrző csoportok állnak színpadra, majd estére a Magna Cum Laude lesz a sztárfellépő.

Vasárnap horgászversennyel, Jász Virtus vetélkedővel, főzőversennyel, pálinkamustrával és labdarúgó tornával indul a reggel. Ezt követően jász települések művészeti csoportjait láthatjuk, majd rendhagyó programként a „Sikeres vagyok és jász” címmel a Fröccs teraszon hallhatunk beszélgetéseket sztárokkal. Este nyolc órakor a vándorbot átadásával ér véget hivatalosan a találkozó, de utána is érdemes lesz maradni Janicsák Veca koncertjén. A rendezvény alatt vásárral, veterán és Turingautó kiállítással várják az érdeklődőket, érdemes lesz kilátogatni!

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?