Látogatóban a női röplabdázóknál

Szombaton útjára indult a női röplabda Európa Arany Liga. Az első mérkőzését a francia válogatottal játszotta nemzeti csapatunk, amelynek keretében három jászberényi nevelésű játékos is szerepel: Sándor Renáta, Pintér Andrea és Lékó Lilla. Ezúttal előbbi kettő került be a csapatba.

Pintér Andrea kezdőként lépett pályára és leginkább hatékony sánc munkájával segítette társait. A harmadik negyedben beszállt Sándor Renáta is, aki ezzel a válogatott sorozattal búcsúzik az aktív röplabdától. Tőle a támadásban láthattunk igazi – Bundes Liga szintet képviselő – „pengés” megoldásokat. Természetesen a többiek is kitettek magukért, és az elvesztett elsőszett után magabiztosan fordították meg a mérkőzést és nyerték 3-1 arányban.

Az augusztusi Európa-bajnokság előtt még két alkalommal láthatjuk egykori játékosainkat. Június 8-án Kaposváron, egy hétre rá pedig Budapesten. Utána következik számukra az év eseménye augusztus 23-tól 29-ig az Európa-bajnokság Budapesten, a Papp László Arénában. Remélhetőleg ott is találkozhatunk egykori játékosainkkal.

Szerző: Szalai György

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?