Az ezüst már biztos

A bajnoki címért még harcban álló Jászberényi FC az egy ponttal kevesebbet gyűjtő ESMTK-t fogadta a labdarúgó NB III Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában. A hazai sikerrel az ezüst már garantáltan megvan.

Az egy hete Nyírbátorban elért győzelemmel és a listavezető Szolnok otthoni döntetlenjével visszajött a lehetőség, hogy a hátralévő két forduló alatt még előzhessen a JFC. Ehhez először az erzsébetiek elleni meccset kellett hozni, ami tekintve, hogy ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, nem ígérkezett könnyű feladatnak. A mieink ugyanakkor a legtöbb találatot jegyezték, és az utóbbi két hétben ismét gólerős játékot nyújtottak.

A sérülésből felépült Miski visszatért a kapuba az egy meccsre eltiltott Menczeles helyére, a védelem közepén pedig a sárga lapok miatt hiányzó Szanyit kellett pótolnia Ilkovicsnak.

Huszonöt percen át inkább taktikai csata dúlt, kapura lövés nemigen akadt, ekkor Albert átívelése után Herczeg tette középre a labdát, amit Ludasi lőtt fölé. A túloldalon Miski védett egy életerős, de középre tartó löketet, majd egy beívelt szabadrúgásból Herczeg bólintott, a fővárosi hálóőr viszont hárított. A megélénkülő események betetőzéseként Albert jobb oldali beadása után a védőkről levágódó labdát Herczeg közelről vágta be (1-0). Jót tett a gól a mieinknek, nem elégedtek meg a minimális előnnyel, és a 42. percben Albert több jó csele után Farkas lőtt volna, de akasztották. A játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített (2-0).

Egy fordulóval korábban is hasonló eredménnyel állt a szünetben Huszák Géza gárdája, és akkor öt perc kellett a harmadik gólhoz, mint ahogy most is. Farkas húzta meg a jobb oldalt, Alberthez adott, majd egy újabb oda-vissza passz után Albert zúdította be a labdát a fővárosiak hálójába (3-0). Volt még vissza negyven perc, de a vetélytársban már nem volt annyi, hogy felkeljen a padlóról, igazi ziccere talán nem is adódott a mérkőzés során a vendégeknek. Ehhez persze kellett a szervezett védekezés, a taktikus labdatartás és a kellő magabiztosság, így teljesen megérdemelten zúgott a szurkolók vastapsa már a lefújás előtt, majd azt követően is. Jászberényi FC – Erzsébeti SMTK 3-0 (2-0).

A Szolnok 2-0-ra győzött a Tállya ellen idegenben, megtartva egy pontos előnyét a JFC előtt, a második hely viszont biztossá vált a mostani diadallal. A záró fordulóban Sényőn ismét berényi győzelemnek kéne születni, mert ha megtörténne a labdarúgásban azért időnként előforduló csoda a Szolnok – Sajóbábony találkozón, hogy az utolsó megtréfálja az elsőt, akkor… Mindenesetre június 2-án, vasárnap 17.30-tól sok jászsági drukker kilencven percre a már kiesett Sajóbábonynak is nagyon szorítani fog.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?