VIII. Cantate Kórustalálkozó

A Cantate Nobis Énekegyüttes november 11-én, szombaton délután, a Déryné Rendezvényház emeleti nagytermében rendezte meg a VIII. Cantate Kórustalálkozót.

Az eseményt Erkel Ferenc és Karai József emlékének szenteltek, melynek fővédnöke Budai Lóránt, Jászberény polgármestere volt.

Az ünnepi műsor a köszöntőket követően a fellépő kórusok közös, nagy éneklésével kezdődött. Erkel Ferenc-Szabó Miklós Éljen a haza! című művét adták elő, vezényelt Thormanné Husznay Mária Sipos Orbán- és Fasang Árpád-díjas karnagy.

Ezt követően nyolc kórus – Cantate Nobis Énekegyüttes – Jászberény, Palotásy János Zeneiskola Gyermekkórusa – Jászberény, Da Capo Nőikar – Hajdúböszörmény, Cantus Corvinus Vegyeskar – Gyöngyös, Sanctonicolaum Kórus – Törökszentmiklós, Grassalkovich Énekegyüttes – Hatvan, Fandante Kamarakórus – Hódmezővásárhely, Szolnoki Kodály Kórus és MÁV Férfikórus – Szolnok – külön-külön lépett a közönség elé.

A kóruséneklés kedvelőinek nagy napja volt ez, hiszen a Déryné Rendezvényház nagytermét csodálatos zene és ének töltötte be. Különleges élményben volt része mindazoknak, akik részesei voltak a kórustalálkozónak. Köszönet érte a szervezőknek, a fellépő kórusoknak, a karnagyoknak és a zenei kíséretet adó zenészeknek.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?