Mindenki dobogós lett!

Az ország keleti csücskében, a Berekben, a Tisza partján, egy kis faluban Jándon, már 7. alkalommal rendezték meg a terep triatlon megmérettetést, augusztus 12-én szombaton.

Az országban ez az egyetlen versenyhelyszín, ahol folyóban bonyolítják le az úszást, ami folyás irányban  egyszerűnek is tűnhet.  A dolog nehézsége, hogy a sodorvonalban kell haladni és oda be, illetve ki is kell úszni, az azt jelelő bójáknál. A kerékpározást és a futtást, a Tiszát szegélyező ártéri erdőben kijelölt utakon, ösvényeken kellett teljesíteni, több körben, ahol a terep egyenlőtlenségei, homokos parti föveny, kis buckák, emelkedők és hirtelen letörések tették izgalmassá a pályákat.

A Jászberényi Triatlon Sportegyesület versenyzői remekül helytálltak az ellenfelekkel és az elemekkel folytatott küzdelemben, valamennyien dobogós helyezéseket szereztek. Az “S” távon 400m úszás – 12km bringa – 1,5km futás voltak a teljesítendő adagok. Urbán Olivér abszolútban másodikként, kategóriájában, a gyermekben, 1. helyen ért célba. A lányok, abszolútban a második-harmadik helyen futottak be. Budai Eszter serdülőben 2., Sándor Ágnes ifiben 1. helyre állhatott a dobogón. Az “M” távon 600m úszás – 16km bringa – 3km futás várt a versenyzőkre, Demeter Gábor, abszolútban a 3., szenior (40-60) kategóriában a 2. helyezést érte el.

A JászTri sportolói, feltöltekezve kellemes versenyélményekkel megfogadták, a festői versenyhelyszínre, bizonyosan visszatérnek a jövő szezonban is.

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?