Egy győzelem, egy döntetlen és három vereség a hétvégi mérleg

Nem túl jó mérleggel zárták az elmúlt hétvégét a különböző osztályokban szerepló sportcsapataink. Csak a Tehetség SE női futsall csapata örülhetett győzelemnek. Ők viszont rangadót nyertek, ráadásul idegenben. A Warriors jégkorongozónak döntetlenje azt jelentette, hogy a csapat a folytatásban az OB IV-ben a 3. helyért mérkőzhet majd. Kosarasaink, röplabdásaink és labdarúgóink pedig vereséget szenvedtek a hétvégi bajnoki fordulóban.

Röplabda NB I

A női bajnokság 13. fordulójában, február 12-én, a Jászberény VT a Budaörsi DSE-EMERICUS csapatát fogadta. A Bercsényi Játékcsarnokban lejátszott találkozón Deme Gábor csapata csak megnehezíteni tudta esélyesebb ellenfele dolgát, s végül 3-0-s vereséget szenvedett. Az első játszmában 21, a másodikban 15, a harmadikban 20 pontig jutottak lányaink, akik 13 forduló után 4 megszerzett ponttal továbbra is a 12 csapatos NB I utolsó helyén állnak.

Február 16-án a DSZCE-Eötvös DSE együttesét fogadja majd a JVT. Mivel a két csapat között mindössze egyetlen pont a különbség így a találkozó eredményétől függően a két gárda akár helyet is cserélhet majd a tabellán. A találkozó csütörtökön 17 órakor kezdődik.

Kosárlabda NB I/B

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában szereplő JKSE a MAFC elleni hazai vereséget követően a hétvégén ismét rangadót vívott. A Vasas Akadémia az ősszel Jászberényben is győzni tudott, s ezúttal is jobbnak bizonyult Miljan Rakics csapatánál. Bár az első negyedet a mieink nyerték 17-13-ra, a folytatásban egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült és 27-17-re megnyert második negyed után a félidőben már vezettek a házigazdák. A harmadik negyedet is uralta a fővárosi gárda (26-13), s el is dőlt a találkozó sorsa. Olasz Ádámék a záró 10 percben már csak csökkenteni tudták hátrányukat, s végül a találkozót 83-75-re nyerte meg a Vasas Akadémia.

A JKSE 20 forduló után (egy mérkőzéssel kevesebbet játszva) a 7. helyen áll a tabellán.

Gyorsan van lehetősége a visszavágásra Ivosev Tamáséknak, hiszen február 14-én, kedden este 19.00 órakor a Bercsényi Játékcsarnokban ismét összeméri erejét a két együttes. A Hepp Kupa ötödik fordulójában már a legjobb 4 közé jutás lesz a tét. A találkozó 19.00 órakor kezdődik.

Futsall NB II

A női bajnokság 8. fordulójában, február 11-én, a pontveszteség nélkül a Keleti-csoportot vezető gyulaiak otthonában lépett pályára a Tehetség SE csapata. Egy rendkívül izgalmas és gólgazdag első félidő után még a hazaiak vezettek 3-2-re, ám Cshörge Tamás lányai a második félidőben fordítani tudta és 4-3-ra legyőzték ellenfelüket. Ádám Réka kétszer, Pintér Petra és Fábián Petra pedig egyszer-egyszer volt eredményes.

A vesztett pontok alapján (nem azonos számú mérkőzést játszottak a csapatok) a gyulaiak állnak a legjobban – egy vereségük van -, második az Újfehértői Sportklub – két verségük van -, míg harmadik a TSE a győzelmek mellett két vereséget szenvedett el és van egy döntetlenje is lányainknak.

Labdarúgó NB III

A Keleti-csoportban február 12-én, vasárnap megkezdődött a 2022/2023-as bajnokság tavaszi szezonja. A kiesés ellen harcoló, a télen alaposan átalakuló Jászberényi FC a DVTK II. csapata ellen idegenben lépett pályára és nem tudott meglepetést okozni. Az első félidő közepén szerzett vezetést a hazai gárda, amely előnyét a második 45 percben növelni is tudta. A „kis” Diósgyőr végül három gólig jutott, s biztosan nyert meg a találkozót 3-0-ra.

A JFC így nem tudott javítani helyzetén, s 21 forduló után 16 megszerzett ponttal a 18. helyen áll. A még bennmaradó, 16. helyezett, egriekkel szemben a mieink lemaradása 8 pont.

Jégkorong OB IV

A tavalyi bajnok Hargitai Farkasok ellen a bajnokság elődöntőjében az első mérkőzést idegenben 7-3-ra veszítette el a Warriors Jászberény együttese. A visszavágót február 12-én, vasárnap a Jászberényi Jégcsarnokban rendezték. Izgalmas, jó mérkőzésen 3-2-ig egy-egy góllal rendre a mieink vezettek, majd 3-3-ról a vendégek húztak el 5-3-ra. A Warriorsnak egyenlíteni még sikerült, de a 4 gólos hátrányt nem tudták ledolgozni, s így a folytatásban a White Sharks Hockey Club – Újpesti Ragadozók párharc vesztesével a 3. helyért mérkőzhetnek majd. Ebben a párban az első mérkőzést a White Sharks HC nyerte 7-5-re.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?