Kosaras rangadó: JKSE – PVSK-VEOLIA

Igazi kosárcsemegére várják a szurkolókat, szombaton, október 8-án, a Bercsényi Játékcsarnokba. Az NB I/B piros csoportjában az előző szezont a második helyen záró Jászberényi KSE az NB I A-csoportjából kiesett PVSK-VEOLIA együttesét fogadja. A vendégek nem titkolt célja a visszajutás az A-csoportba, s ebben a mieink lehetnek az egyik legnagyobb vetélytársai a pécsieknek.

Hosszú éveken át az NB I A-csoportjában találkozott egymással a JKSE és a PVSK-EOLIA, majd előbb a mieink, a legutóbbi szezon végén pedig a pécsiek is búcsúztak az elitbajnokságtól. A sorsolás szeszélye folytán már a harmadik fordulóban egymásnak feszülhet majd a két alakulat Jászberényben.

A szombati találkozó esélyese inkább a pécsi gárda, amely NB I A-csoportos rutinnal rendelkező kosarasok egész sorát felvonultatja majd. Többek között pályára lép majd ellenünk egy régi ismerősünk, Horti Bálint is, aki a JKSE színeiben is kosarazott.

A két együttes veretlenül várja a szombati találkozót. A mieink hazai pályán a nagykőrösieket (96-77), majd idegenben a fótiakat (87-81) győzték le. A pécsiek két nagyarányú hazai  győzelemmel kezdtek, hiszen előbb a TF-BP (101-53), majd Nagykörösi Sólymok KE (120-78) ellen is szórták a kosarakat.

Remélhetőleg azért Jászberényben nem jutnak majd 100 pont fölé és egy igen izgalmas bajnoki összecsapást tekinthetnek meg a szurkolók. Mi persze abban reménykedünk, hogy a végén a hazai sikernek örülhetünk majd, de a csoport legerősebb csapata ellen nem lesz könnyű a győzelmet kiharcolni.

Férfi Kosárlabda NB I/B piros-csoport – 3. forduló

október 8. – szombat

17.00 óra: JKSE – PVSK-VEOLIA

Bercsényi Játékcsarnok

A forduló további mérkőzései:

október 8. – szombat

17.00 óra: Nagykörösi Sólymok KE – Ceglédi KE

18.00 óra: Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások

18.45 óra: TF-BP – Vasas Akadémia

október 9. – vasárnap

17.00 óra: BKG Príma Akadémia – MAFC

17.00 óra: PHOENIX-MT Fót – DEAC U23

19.00 óra: NKA Pécs – Veszprémi Kosárlabda Klub

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?