A nagyböjtben lisztben mérjük a jócselekedeteket

Orbán Ágnes tanárnő,- a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium- 1a osztály osztályfőnöke nagyot álmodott, és arra az elhatározásra jutott, hogy különleges élménnyé teszi osztálya számára a nagyböjtöt, a jó cselekedetekre való ösztönzést.

A nagyböjt első napjaiban közösen készítették el az osztályával a mindenki számára névre szóló kis „befőttesüvegecskét”, és az osztálytermükben egy asztalra helyezték, mellé egy kilogramm lisztel, és egy kiskanállal.
Megbeszélték, hogy innentől kezdve a nagyböjtben mindenki, aki valamilyen jó cselekedetet tesz, fegyelmezetten viselkedik, kap a kis üvegcséjébe egy kanál lisztet. A húsvéti szünet előtt egy-két nappal megnézik, hogy kinek mennyi gyűlt össze a jó cselekedetekből, amelyet a liszt mennyisége jelez.

Az így összegyűlt lisztből az osztállyal közösen készítenek valami finom süteményt, így aztán mindenki jól jár. Mindenki részesül a finom süteményből, és aki a legtöbb lisztet gyűjtötte össze még meglepetés ajándékot is kap. A jócselekedetek gyűjtése pedig remélhetőleg a nagyböjti időszak után is folytatódik.

Kelemen Csilla

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?